Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Κοντά σε εξαγορά στις ΗΠΑ;

Πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Frigoglass, ενώ όπως προέκυψε από τη Γ.Σ. της εταιρίας εξετάζεται και η αγορά του Μεξικού. Εχει ήδη βρεθεί το οικόπεδο για την έναρξη δραστηριοτήτων στην Κίνα. Εγκρίθηκε το μέρισμα των 0,20 ευρώ.

Frigoglass: Κοντά σε εξαγορά στις ΗΠΑ;
Πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρίας στις ΗΠΑ βρίσκεται η Frigoglass, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση.

Επίσης, όπως προέκυψε από τη Γ.Σ. της εταιρίας, εξετάζεται και η αγορά του Μεξικού, ενώ έχει ήδη βρεθεί το οικόπεδο για την έναρξη δραστηριοτήτων στην Κίνα.

Αυτές οι τελευταίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2007, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ανάπτυξη θα γίνει μέσω εταιρίας που έχει ιδρυθεί στην Κύπρο.

Εξάλλου, η Γ.Σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού ”Διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο” κατά το ποσό των 50,4 εκατ. ευρώ, την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,26 ευρώ και την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 50,4 εκατ. ευρώ, μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής, με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών που προέκυψαν από την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Frigoglass κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 13ης Ιουνίου 2006, ημέρα Tρίτη.

Από την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006, η μετοχή της Frigoglass θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του ως άνω μερίσματος.

Ημερομηνία έναρξης διανομής του μερίσματος ορίσθηκε η 21η Ιουνίου.

Ακόμη, η Γ.Σ. αποφάσισε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. κ. Μπάση και την εκλογή του κ. Ευάγγελου Καλούση, πρόεδρου και δ/σ στη Nestle Hellas και προέδρου του ΣΕΒΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v