Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Starwood το management του Αστέρα (update)

Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης υπέγραψε συμφωνία με την οποία αναθέτει στη Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc (Starwood) τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Παλάς στη Βουλιαγμένη.

Στην Starwood το management του Αστέρα (update)
Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης υπέγραψε συμφωνία με την οποία αναθέτει στη Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc (Starwood) τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Παλάς στη Βουλιαγμένη.

Η Starwood θα αναλάβει επίσημα τη διαχείριση του συγκροτήματος την 1η Ιουλίου 2006. Από την ημερομηνία αυτή, το ξενοδοχείο Αρίων και τα παρακείμενα bungalows θα μετονομασθούν σε Arion Hotel and Villas, a Luxury Collection Resort, ενώ το ξενοδοχείο Ναυσικά θα μετονομασθεί σε The Westin Nafsika Hotel.

Το ξενοδοχείο Αφροδίτη θα συνεχίσει να λειτουργεί με την σημερινή του επωνυμία έως τα τέλη Οκτωβρίου 2006 περίπου, οπότε και θα αρχίσει εκτεταμένη ανακαίνιση του ώστε να μετατραπεί σε W Hotel σε συνδυασμό με το διάσημο Bliss spa.

Παράλληλα, θα εξετασθεί η δυνατότητα λειτουργίας σύγχρονου συνεδριακού κέντρου το οποίο θα ενισχύσει το ρόλο του Αστέρα στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού στην ΝΑ Μεσόγειο.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την εισαγωγή στην Ευρώπη του W Hote, μίας νέας μορφής ξενοδοχειακής εμπειρίας που έχει γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία στη Βόρειο Αμερική. Είναι σημαντικό ότι η Starwood επέλεξε την Αθήνα ως μία από τις πρώτες Ευρωπαϊκές πόλεις για την εισαγωγή του W Hotel.

Αυτό αποδεικνύει ότι η Αθήνα θεωρείται πλέον ως μία από τις πιο σύγχρονες πόλεις και ξενοδοχειακές αγορές στον κόσμο. Τόσο η εισαγωγή του W Hotel, όσο και η άφιξη περισσοτέρων brands της Starwood στήν Ελλάδα αναμένεται να ενισχύσουν την εικόνα και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Αστήρ Παλάς και να δώσουν επιπλέον ώθηση στον Ελληνικό τουρισμό.

”Χαιρετίζω την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστήρ Παλάς για την επιλογή της Starwood, μετά από διεθνή διαγωνισμό επιλογής διαχειριστή που ξεκίνησε με 23 ενδιαφερόμενους” υπογράμμισε ο Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλας.

”Ο Αστέρας είναι μοναδικό θέρετρο στην Ελλάδα και η άφιξη ενός ξενοδοχειακού διαχειριστή του μεγέθους και την ποιότητας της Starwood θα ενισχύσει την φήμη του και θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Πιστεύω ότι η άφιξη της Starwood θα συνοδευτεί από μεγάλη επένδυση στο έμψυχο δυναμικό τού Αστέρα, με συνεχή και εκτενή εκπαίδευση του προσωπικού του. Είναι μία κίνηση που θα αποδειχθεί ωφέλιμη τόσο για τον Αστέρα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος συνολικά”.

”Με χαρά ανακοινώνουμε την προσθήκη αυτών των τριών εξαιρετικών ξενοδοχείων στα brands μας στην Ελλάδα, έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ευρώπη. Οι προσθήκες αυτές θά προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες και επιλογές στους πελάτες μας ανά τον κόσμο.” είπε ο Roeland Vos, Πρόεδρος της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής της Starwood Hotels & Resorts.

”Ο Αρίων θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για τους πελάτες της Luxury Collection, ενώ είμαι σίγουρος ότι όσοι επιλέξουν τη Ναυσικά θα αισθανθούν ανανεωμένοι μετά την παραμονή τους. Με το W brand σύντομα στην Αφροδίτη, συνεχίζουμε την επέκταση του W στην Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή, παρέχοντας έτσι στους πελάτες μας την ευκαιρία να απολαύσουν ένα brand γνωστό για το μοναδικό συνδυασμό του μοντέρνου σχεδιασμού, της άνεσης και την εμφανή επιρροή από τον κόσμο της μόδας, της μουσικής και της τέχνης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Starwood και τις δυνατότητες των brands μας.”

Η συμφωνία με τη Starwood Hotels & Resorts είναι η κατάληξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου διαχειριστή πολυτελών ξενοδοχείων που διεξήχθη με τον πλέον διεξοδικό τρόπο, με επιχειρηματικά κριτήρια και σεβασμό στη βέλτιστη διεθνή πρακτική για παρόμοιους διαγωνισμούς. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται διαδικασία αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Ο Αστέρας αποτελεί θέρετρο προορισμού σε εξαιρετική τοποθεσία και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες και 76 bungalows με συνολικά 526 δωμάτια. Το συγκρότημα βρίσκεται στη περιοχή της Βουλιαγμένης, κοντά στην πόλη της Αθήνα. Ο Αστέρας είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας (ASTIR GA).

H Starwood ήδη διαχειρίζεται 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα υπό το διακριτικό τίτλο του Luxury Collection, το διεθνούς φήμης ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεττανία στην Αθήνα, το Vedema Resort στη Σαντορίνη, το Αγία Μαρίνα Resort & Villas στη Μύκονο και το Blue Palace Resort & Spa στην Ελούντα της Κρήτης.

Η Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc είναι μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρίες στο κόσμο με περίπου 850 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 95 χώρες στο κόσμο και 145,000 εργαζομένους στα ιδιόκτητα και υπό διαχείριση ξενοδοχεία της.

Η Starwood Hotels είναι μία ολοκληρωμένη εταιρία, ιδιοκτησίας, διαχείρισης και δικαιόχρησης ξενοδοχείων και θερέτρων. Κατέχει τα ακόλουθα διεθνώς φημισμένα brands: St. Regis, The Luxury Collection, Sheraton, Westin, Four Points by Sheraton, W, Le Méridien και το προσφάτως ανακοινωθέν aloftSM. Στη Starwood Hotels επίσης ανήκει η Starwood Vacation Ownership, από τους κορυφαίους δημιουργούς και διαχειριστές υψηλής ποιότητας διακοπών time sharing στα υπό ιδιοκτησία θέρετρα.

Βασικοί Όροι της Συμφωνίας

1. Διακριτικοί τίτλοι (branding)

Το ξενοδοχείο Αρίων καθώς και τα bungalows θα λειτουργήσουν υπό την επωνυμία (brand) Luxury Collection. Το ξενοδοχείο Ναυσικά θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Westin Hotel. Το ξενοδοχείο Αφροδίτη θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο όνομα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2006. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει εκτεταμένη ανακαίνισή του ώστε να μετατραπεί σε W Hotel, με εξειδικευμένο Bliss spa.

2. Εκπαίδευση Προσωπικού

Η Starwood προσφέρει πλήρες φάσμα προγραμμάτων εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας που βοηθούν τους εργαζομένους να βελτιώσουν την απόδοσή τους, σε δημιουργικό και φιλικό περιβάλλον εργασίας. Το προσωπικό της Αστήρ Παλάς θα ωφεληθεί από τα εντατικά και εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσουν την ποιότητα υπηρεσιών της Αστήρ Παλάς.

3. Διάρκεια

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 15 έτη υπό προϋποθέσεις επίτευξης συγκεκριμένων αποδόσεων.

4. Αμοιβή διαχειρίστριας

Όπως συνηθίζεται στις συμβάσεις διαχείρισης στον τομέα των ξενοδοχείων, η σύνθεση των αμοιβών προσδιορίζεται με βάση την οικονομική απόδοση των ξενοδοχείων, έτσι ώστε να παρέχονται τα κατάλληλα κίνητρα για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων από την διαχειρίστρια.

Η αμοιβή της διαχειρίστριας Starwood περιλαμβάνει αμοιβή για την χρήση των διακριτικών τίτλων, η οποία υπολογίζεται επί του κύκλου εργασιών του ξενοδοχείου και αμοιβή υψηλής απόδοσης που υπολογίζεται επί του καθαρού λειτουργικού αποτελέσματος του ξενοδοχείου. Η αμοιβή υψηλής απόδοσης συναρτάται και καταβάλλεται με την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων αποδοτικότητας.

Οι στόχοι έχουν λάβει υπόψη τις μέχρι σήμερα επιτευχθείσες αποδόσεις και τις προσδοκίες του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρίας πριν από τη σύμβαση διαχείρισης, με σκοπό την διασφάλιση τους. Το επιχειρησιακό σχέδιο υπό την διαχείριση της Starwood προβλέπει την αύξηση του μεριδίου αγοράς των ξενοδοχείων στην διεθνή αγορά και την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού το οποίο θα έχει θετική επίδραση στην απόδοση των ξενοδοχείων.

5. Επενδυτικό Πρόγραμμα

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Starwood αξιοποιεί κατά τον μέγιστο δυνατό τρόπο τις επενδύσεις που έγιναν στην Αστήρ Παλάς το 2003 και 2004 με σκοπό να την τοποθετήσει μεταξύ των καλύτερων ξενοδοχείων πολυτελείας στη Μεσόγειο. Ο Αρίων και η Ναυσικά θα λειτουργήσουν με τα νέα brands από την 1η Ιουλίου 2006, ενώ η Αφροδίτη σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με την σημερινή επωνυμία.

Η ανακαίνιση των bungalows θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου. Δεν προβλέπεται η μετατροπή της εξωτερικής δομής των κτιρίων, αλλά η ολοκληρωτική εσωτερική ανακαίνιση και γενική αναβάθμιση σύμφωνα με τα πρότυπα του Luxury Collection. Τα σχέδια προβλέπουν να δημιουργηθούν και ιδιωτικές πισίνες, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες.

Η μετατροπή του ξενοδοχείου της Αφροδίτης θα ξεκινήσει μετά την καλοκαιρινή περίοδο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008. Η μετατροπή δεν προβλέπει αλλαγές στην εξωτερική δομή του κτιρίου, αλλά ολοκληρωτική εσωτερική ανακαίνιση έτσι ώστε να επανασχεδιαστεί στις προδιαγραφές των μονάδων W Hotels.

6. Επιχειρησιακό Σχέδιο

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Starwood, βασίζεται στη στρατηγική των πολλαπλών διακριτικών τίτλων (multi-branding), στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Αστήρ Παλάς και του τουρισμού της Αττικής. Η στρατηγική αυτή αποβλέπει στην προσέλκυση κοινού υψηλού επιπέδου καλύπτοντας ευρύ φάσμα ηλικιών.

H στρατηγική multi-branding της Starwood, σε συνδυασμό με την προσθήκη του Bliss spa και ενός σημαντικού συνεδριακού κέντρου, αναμένεται να επιμηκύνει τον χρόνο λειτουργίας και να βελτιώσει την πληρότητα, έτσι ώστε τελικά η περίοδος λειτουργίας για όλα τα ξενοδοχεία να καλύπτει όλο το χρόνο.

7. Προσωπικό

Η Starwood απασχολεί πάνω από 155,000 υπαλλήλους παγκοσμίως και περίπου 1,000 στην Ελλάδα και προσφέρει πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και ανάπτυξης στον ξενοδοχειακό τομέα διεθνώς.

Στο προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται η μείωση της εποχικότητας των ξενοδοχείων (η Ναυσικά και ο Αρίων στη παρούσα φάση παραμένουν κλειστά στη περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης) η οποία συνεπάγεται με αύξηση της περιόδου λειτουργίας το χρόνο και κατά συνέπεια θα έχει θετική επίδραση στον αριθμό των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

8. Δημόσια παραλία

Η δημόσια παραλία θα συνεχίσει υπό την διαχείριση της Αστήρ Παλάς.

9. Περισσότερες Πληροφορίες

Η Αστήρ Παλάς και η Starwood θα πραγματοποιήσουν κοινή παρουσίαση για τον τύπο και τους οικονομικούς συντάκτες στον ξενοδοχειακό συγκρότημα της Αστήρ Παλάς την 15η Ιουνίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v