Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλες επενδύσεις από Πλαστικά Θράκης το 2006

Συνολικές επενδύσεις ύψους 21,2 εκατ. ευρώ προωθεί για τη φετινή χρήση η Πλαστικά Θράκης στους κλάδους γεωυφασμάτων και άκαμπτης συσκευασίας. Σε ποιους κλάδους επικεντρώνεται και τι στρατηγική θα ακολουθήσει.

Μεγάλες επενδύσεις από Πλαστικά Θράκης το 2006
Συνολικές επενδύσεις ύψους 21,2 εκατ. ευρώ προωθεί για τη φετινή χρήση η Πλαστικά Θράκης στους κλάδους γεωυφασμάτων και άκαμπτης συσκευασίας.

Ήδη στις 23 Μαΐου η εταιρία κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αίτημα για ίδρυση μονάδας παραγωγής μη υφάνσιμων γεωυφασμάτων στην Ξάνθη, ύψους επένδυσης 7,1 εκατ. ευρώ.

Οι κλάδοι γεωυφασμάτων και άκαμπτης συσκευασίας, στους οποίους κατευθύνεται και το συντριπτικό μέρος των νέων επενδύσεων, είναι αυτοί από τους οποίους περιμένει φέτος η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης ενίσχυση μεριδίων και αύξηση πωλήσεων.

Ταυτόχρονα αναμένεται βελτίωση περιθωρίων στον κλάδο του carpet backing (υπόστρωμα μοκέτας) και επέκταση σε νέες αγορές των λαμιναρισμένων προϊόντων (added value products) στον κλάδο των μη υφαντών.

Στρατηγική της Πλαστικά Θράκης από πέρσι είναι η αποχώρηση από προϊόντα και κλάδους που αποτελούν πλέον commodities και η στροφή σε εργασίες προστιθέμενης αξίας. Για το λόγο αυτό πουλήθηκε ο εξοπλισμός για την παραγωγή χαλιών (πλην του υποστρώματος μοκέτας), ενώ προωθούνται νέες επενδύσεις.

Ξεχωριστό κεφάλαιο για την εταιρία αποτελεί πλέον ο κλάδος άκαμπτης συσκευασίας. Στόχος της είναι η συνεχής διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της, εξέλιξη που ήδη υλοποιείται μέσω εξαγορών (Pairis Pack, κλάδος της Μόρνος) και επενδύσεων για τη δημιουργία ή την επέκταση παραγωγικών εγκαταστάσεων σε όλη την ενιαία περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v