Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υπογραφή σύμβασης με Alstom για Μεγαλόπολη

H σύμβαση για το έργο αποθείωσης των καυσαερίων της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης υπεγράφη στις 5 Ιουνίου μεταξύ της ΔΕΗ και της εταιρίας Alstom. Το έργο είναι ύψους 83 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Υπογραφή σύμβασης με Alstom για Μεγαλόπολη
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2006, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΔΕΗ υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση ενός ακόμη πολύ μεγάλου έργου, που θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και κατ’ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η σύμβαση αναφέρεται στο έργο αποθείωσης των καυσαερίων της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, είναι ύψους 83 εκατ. ευρώ και προβλέπει διάρκεια κατασκευής 28 μήνες.

Η υπογραφή της έγινε από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Δ. Μανιατάκη, και τον κ. Gianni Catalano, εκπρόσωπο της Alstom Power Italia, η οποία μειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό.

Το έργο αυτό, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του θείου κατά 98%, προστίθεται στα ήδη αποπερατωθέντα έργα αντικατάστασης των ηλεκτροστατικών φίλτρων τέφρας και λιγνίτη της ίδιας μονάδας, τα οποία λειτουργούν ήδη με απόλυτη επιτυχία, καθώς και στο υπό εκτέλεση έργο του συστήματος κατεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων του σταθμού.

Τα έργα αυτά, τα οποία αποτελούν ένα ακόμη δείγμα της μέριμνας της ΔΕΗ για την περιβαλλοντική συμπεριφορά των σταθμών της, καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα απόλυτα συμμορφούμενη με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v