Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Informer: Εργο για την Τράπεζα Αττικής

Την προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη του εξοπλισμού για την λειτουργία του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος της Τράπεζας Αττικής, ανέλαβε η Informer. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ.

Informer: Εργο για την Τράπεζα Αττικής
Την προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη του εξοπλισμού για την λειτουργία του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος της Τράπεζας Αττικής, ανέλαβε η Informer.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο εξοπλισμός βασίζεται στην νέα σειρά των Unix Servers της IBM. Το κεντρικό σύστημα είναι το IBM pSeries 690, DataSenter Server, το οποίο αποτελεί ό,τι πιο νέο έχει να παρουσιάσει η IBM στα μεγάλα συστήματα εξυπηρετητών (Servers) στην αγορά της πληροφορικής. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Internet site της IBM, το εν λόγω σύστημα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ”Best Server Hardware” (καλύτερου Server), του περιοδικού ”e-WEEK”.

Το σύστημα IBM pSeries 690, DataSenter Server είναι αποτέλεσμα πενταετούς αναπτυξιακής προσπάθειας της εταιρίας και προσφέρει υψηλές επιδόσεις, αξιοπιστία και μεγάλη ικανότητα στην επεξεργασία μεγάλου όγκου συναλλαγών, ως σύστημα ERP και σε άλλες ”βαριές” υπολογιστικές εργασίες.

Το ανωτέρω σύστημα θα αποτελεί το κυρίως Server και θα επικοινωνεί με ένα σύστημα IBM pSeries 660 σε διάταξη Cluster, ώστε να επιτυγχάνεται η υψηλή διαθεσιμότητα και η αυτόματη ανάληψη των λειτουργιών σε περίπτωση προβλήματος του κυρίως server.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση,ο πιο πάνω εξοπλισμός θα υποστηρίζει το τραπεζικό σύστημα Globus, το οποίο πρόσφατα έχει προμηθευτεί η Τράπεζα Αττικής από την Informer και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.



Επίσης, έχει προσφερθεί ένας ακόμη IBM pSeries 660 Server Cluster, και θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει την εφαρμογή u/Switchware (υποστήριξης ATMs) της Τράπεζας, την οποία επίσης έχει προσφέρει η Informer.



Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται με ένα Enterprise Storage System (ESS), συνολικής χωρητικότητας 1,2ΤΒ, το οποίο θα καλύψει τις συνολικές ανάγκες της Τράπεζας από πλευράς αποθηκευτικών χώρων, καθώς και με δύο (2) εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης ταινιών Ultrium Autoloader της IBM.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στο ύψος του 1.060.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση και όσον αφορά στο σύστημα IBM pSeries 690, DataSenter Server, αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση του στην Ελλάδα.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι με τη συμφωνία αυτή εδραιώνεται η επιτυχημένη συνεργασία της Informer και της Τράπεζας Αττικής όχι μόνο στην υλοποίηση συστημάτων λογισμικού, αλλά και στην εγκατάσταση μηχανογραφικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v