Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Από Δευτέρα οι εγκρίσεις για την ΑΜΚ

Συνεδριάζουν σύμφωνα με πληροφορίες ίσως και τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εγκρίνουν την αύξηση της ΕΤΕ και την αποκοπή δικαιώματος.

ΕΤΕ:Από Δευτέρα  οι εγκρίσεις για την ΑΜΚ
Με διαδικασίες ”εξπρές” πρόκειται να περάσουν απο τις αρμόδιες αρχές οι απαραίτητες διαδικαστικές εγκρίσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

Και τούτο προκειμένου να αποκοπεί το συντομότερο το δικαίωμα και να σταματήσει η αβεβαιότητα για την προσαρμοσμένη τιμή, σε μία απο τις σημαντικότερες μετοχές του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να εγκρίνει τα της αύξησης, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου προκειμένου να δώσει την έγκρισή του για την αποκοπή του δικαιώματος.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει εντός της σήμερον το ενημερωτικό δελτίο απο την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, καθώς αν αυτό δεν καταστεί δυνατό οι διαδικασίες αναπόφευκτα θα καθυστερήσουν, ιδίως άν ”χαθεί’ και το Σαββατοκύριακο.

Kαι αυτό καθώς οι Αρχές θα χρειαστούν κάποιο χρόνο προκειμένου να εξετάσουν τα στοιχεία που θα τεθούν προς έγκριση.

Σημειώνεται ότι ο υπολογισμός της ”δίκαιης τιμής” των υφιστάμενων μετοχών δεν μπορεί παρά να είναι προσεγγιστικός έως την παραμονή της αποκοπής του δικαιώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ που εγκρίθηκαν χθες, προβλέπουν την έκδοση 4 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές, με τιμή διάθεσης 22,11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v