Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Φήμες (και διάψευση) για παραίτηση Προέδρου

Eντονη είναι η φημολογία ως προς το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Τίμου Χριστοδούλου, καθώς και για γενικότερες αλλαγές στη διοίκηση, ενδεχομένως και άμεσα. Διαψεύδει η εταιρία, εξηγήσεις για το επεισόδιο με τα bonus.

ΕΛΠΕ: Φήμες (και διάψευση) για παραίτηση Προέδρου
Κατόπιν των όσων συνέβησαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ, είναι ίσως εύλογο το γεγονός ότι ήδη μέσα στην ίδια την εταιρία υπάρχει έντονη φημολογία ως προς το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Τίμου Χριστοδούλου, καθώς και για γενικότερες αλλαγές στη διοίκηση, ενδεχομένως και άμεσα.

Έγκυροι παρατηρητές σχολιάζουν ότι η άρνηση της εκπροσώπου του Δημοσίου να εγκρίνει το bonus την διοίκησης (και προσωπικά του κ. Τ. Χριστοδούλου) αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει πρότερη ενημέρωση και συμφωνία, ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοιου είδους επεισόδια.

Αυτό δεν ήταν παρά το τελευταίο ”κρούσμα” σε μια σχέση, αυτής του υπουργού Ανάπτυξης με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, που το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση.

Τη φημολογία ενίσχυσε σήμερα το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ δεν μετέβη στα Σκόπια όπως ήταν προγραμματισμένο, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των νέων πρατηρίων της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σε επικοινωνία του με το euro2day.gr ο διευθυντής Δημοσίων και Εταιρικών Σχέσεων των ΕΛΠΕ κ. Στράνης, διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις φήμες.

Στο μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο κ. Χριστοδούλου ζήτησε και είδε τον πρωθυπουργό, προφανώς για να τον ενημερώσει ως προς την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για συνάντηση του κ. Χριστοδούλου χθες με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, στη διάρκεια της οποίας δόθηκαν εξηγήσεις για το ”άκομψο” περιστατικό με τα bonus στη διάρκεια της συνέλευσης.

Η εξήγηση για τη σχετική άρνηση της εκπροσώπου του δημοσίου σχετίζεται, λένε οι πληροφορίες αυτές, (σε μια εμφανή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι) με γενικότερη απόφαση της διυπουργικής για περικοπή των bonus σε εταιρίες που ελέγχει το Δημόσιο, ενώ προστίθεται ότι απλά δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση της εταιρίας, ώστε να αποφευχθεί η χθεσινή έκπληξη!

Επισημαίνεται δε ότι η ”ουσία” του περιστατικού δεν αφορά τα χρήματα, καθώς ο κ. Χριστοδούλου φέρεται να είχε αρνηθεί προκαταβολικώς να κάνει προσωπική χρήση του bonus, αλλά το πλήγμα που υπέστη το κύρος του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v