Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ: Χωρίς δικαίωμα στην ΑΜΚ από 5/6

Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2006 οι μετοχές της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ θα διαπραγματεύονται το Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, που αποφάσισε η επαναληπτική γενική συνέλευση της 7ης Μαρτίου 2006. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης από 09.06.2006 έως και 10.07.2006.

ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ: Χωρίς δικαίωμα στην ΑΜΚ από 5/6
Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2006 οι μετοχές της εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ θα διαπραγματεύονται το Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, που αποφάσισε η επαναληπτική γενική συνέλευση της 7ης Μαρτίου 2006.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται από την 09.06.2006 έως και την 10.07.2006.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 02.06.2006.

Σύμφωνα με την απόφαση της α’ επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 7.3.2006 η τιμή διάθεσης των νεοεκδιδόμενων μετοχών δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Υπενθυμίζεται, ότι η α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 7/3/2006 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25.361.100 ευρώ, με την έκδοση 25.110.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,01 ευρώ εκάστη, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή και τιμή διάθεσης μετοχής 1,24 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, συνολικού ύψους 5.775.300 ευρώ, θα αχθεί σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό, σε πίστωση του λογαριασμού Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Μετά την ως άνω αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε 50.722.200 ευρώ και θα διαιρείται σε 50.220.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,01 ευρώ η κάθε μία.

Την 27.4.2006 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας, συνεπεία της ανωτέρω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η παραπάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει εγκριθεί επίσης και με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 04.07.2006.

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα δικαιώματα αυτά θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 10.07.2006) παύουν να ισχύουν.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.



Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή. Σύμφωνα με την από 7.3.2006 α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας είχε αποφασιστεί η συμμετοχή των νέων μετοχών στη διανομή κερδών της χρήσης 2005.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.6.2006, την καταληκτική ημερομηνία για τη πραγματοποίηση της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας που θα εγκρίνει τις οικονομικές της καταστάσεις για τη χρήση 2005 και τη διανομή μερίσματος.

Ως εκ τούτου, οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορούν εκ του νόμου να μετέχουν στη διανομή μερίσματος από τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2005.

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών που θα προκύψουν, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της εταιρίας και θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v