Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 32,6 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα κέρδη

Ενισχύεται σημαντικά ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με την ενοποιημένη λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά οι εταιρίες του ομίλου της ΕΤΒΑ Bank. Εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 32,6 εκ. ευρώ.

Πειραιώς: Στα 32,6 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα κέρδη
Σε 32,6 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, για το α΄ τρίμηνο του 2002.

Στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση, περιλαμβάνονται για πρώτη φορά, πέραν των εταιριών του Ομίλου Πειραιώς και οι εταιρίες του Ομίλου της ETBA Bank (ETBAbank, ΕΤΒΑ Π&Κ ΑΕΔΑΚ, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, ΕΤΒΑ Leasing και ΕΤΒΑ Ασφαλιστική Πρακτορειακή).

Το ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς ανήλθε σε 14,588 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις και repos σε 9,890 δισ. ευρώ και οι χορηγήσεις μετά από προβλέψεις σε 7,250 δισ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε 1,470 δισ. ευρώ, ενώ τα αναλογούντα στους μετόχους σε 671 εκατ. ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται πως με την ένταξη των μεγεθών της ETBA Bank στον ενοποιημένο ισολογισμό της Τράπεζας Πειραιώς, ενισχύεται σημαντικά ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου, ο οποίος στο τέλος Μαρτίου 2002 διαμορφώθηκε περίπου στο 12%, στοιχείο που επιτρέπει την επέκταση των εργασιών του Ομίλου τα επόμενα έτη, χωρίς την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων από την κεφαλαιαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v