Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΤΕ: Τι ειπώθηκε στη Βουλή για FinansBank

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη διαδικασία των ερωταπαντήσεων στη Βουλή, για την εξαγορά της Finansbank, παρουσία του προέδρου της Εθνικής κ. Τάκη Αράπογλου. Ανακοίνωση 13 σελίδων της ΕΤΕ, για το deal.

EΤΕ:  Τι ειπώθηκε στη Βουλή για FinansBank
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη διαδικασία των ερωταπαντήσεων στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφορικά με το θέμα της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank, παρουσία του προέδρου της Εθνικής κ. Τάκη Αράπογλου.

Ο τελευταίος παρουσίασε μια σειρά από πίνακες με στοιχεία, σχετικούς με το project, ενώ κοινή εκτίμηση αποτελεί ότι ”απάντησε επαρκώς” στα ερωτήματα που του τέθηκαν κυρίως από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αράπογλου άφησε κι ένα μικρό παράθυρο ανοικτό για υπό όρους επαναδιαπραγμάτευση κάποιων πλευρών της συμφωνίας, ιδιαιτέρως στην περίπτωση που για τη σχεδόν ισοδύναμη της Finansbank, επίσης τουρκική τράπεζα Denizbank, η οποία τελεί υπό πώληση, τελικώς κατατεθεί μικρότερο τίμημα.

Κατά τα άλλα, ο επικεφαλής της Εθνικής υπερασπίσθηκε με κάθε τρόπο την επένδυση της Εθνικής, έκανε μια αυτοκριτική για το γεγονός ότι άργησε να ενημερώσει τη Βουλή αναφορικά με την επένδυση, ενώ ”δεσμεύτηκε” ότι δεν υπάρχει θέμα αφελληνισμού της τράπεζας κατά τα επόμενα χρόνια, με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Στο μεταξύ ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Εθνική δεν εξαγοράζει αλλά εξαγοράζεται, ενώ η κ. Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι θα ζητήσει απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τυχόν ευθύνες.

--Διευκρινήσεις της Εθνικής Τράπεζας για την Finansbank

H Eθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της παρέχει διευκρινήσεις για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αποτίμηση των εταιριών προς εξαγορά έγινε βάσει των pro forma ενοποιημένων οικονομικών στοιχείων και ότι δεν έχει δοθεί προκαταβολή για τη συμφωνία.

* Η πλήρης ανακοίνωση της Εθνικής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v