Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η ακρόαση Αράπογλου στη Βουλή (upd)

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας άρχισε στην Βουλή η ακρόαση του Διοικητού της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου η οποία και συνεχίζεται. Ο κ. Αράπογλου παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία με τα οποία αντικρούονται τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ως προς την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική.

Σε εξέλιξη η ακρόαση Αράπογλου στη Βουλή (upd)
Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας άρχισε στην Βουλή η ακρόαση του Διοικητού της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου η οποία και συνεχίζεται.

Ο κ. Αράπογλου παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία με τα οποία αντικρούονται τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ως προς την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ότι το τίμημα που συμφώνησε η Εθνική να πληρώσει ανέρχεται σε περίπου 3,6 την λογιστική αξία της τούρκικης τράπεζας ενώ ως προς το σκέλος που του καταλογίζουν ότι ”έδωσε φθηνά” τις δραστηριότητες εξωτερικού της Finansbank στους Τούρκους ιδιοκτήτες διευκρίνισε ότι δεν έχει καμιά σχέση η Εθνική αφού ποτέ δεν τις αγόρασε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αράπογλου είπε στους Βουλευτές ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Όμιλος της Εθνικής θα κατατάσσεται στην 27η θέση στην Ευρώπη από πλευράς τραπεζών.

Ανέφερε επίσης ότι τα συμφωνητικά για την εξαγορά διασφαλίζουν την Εθνική με ρήτρες σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας μέχρι και ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης της Finansbank από την Εθνική.

O κ. Αράπογλου συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα την παρουσίαση των στοιχείων του.

Στο μεταξύ ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Εθνική δεν εξαγοράζει αλλά εξαγοράζεται, ενώ η κ. Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι θα ζητήσει απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τυχόν ευθύνες.

--Διευκρινήσεις της Εθνικής Τράπεζας για την Finansbank

H Eθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της παρέχει διευκρινήσεις για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αποτίμηση των εταιριών προς εξαγορά έγινε βάσει των pro forma ενοποιημένων οικονομικών στοιχείων και ότι δεν έχει δοθεί προκαταβολή για τη συμφωνία.

* Η πλήρης ανακοίνωση της Εθνικής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v