Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Δεν διανέμει μέρισμα

Η ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής Ασφαλιστικής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου με απαρτία 79,10% ενέκρινε την αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου και τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2005. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Εθνική Ασφαλιστική: Δεν διανέμει μέρισμα
Η ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής Ασφαλιστικής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου με απαρτία 79,10% ενέκρινε την αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου και τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2005.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. επικύρωσε την εκλογή του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Αλεξάνδρου Γεωργίτση του Πλάτωνα, στη θέση του παραιτηθέντα από 25.10.2005 μη εκτελεστικού μέλους κ. Ιωάννη Φίλου του Αθανασίου.

Επιπλέον, εγκρίθηκε για την παρούσα χρήση 2006, η εκλογή του τακτικού ορκωτού ελεγκτού κ. Ανδρέα Μπαρλίκα και του αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτού κ. Νικολάου Σοφιανού της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αράπογλου δήλωσε ότι οι αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, τις οποίες ο Όμιλος της ΕΤΕ ακολουθεί πιστά, του επιβάλουν να παραιτηθεί τόσον από την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, όσον και από την ιδιότητα του Προέδρου.

Για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου πρότεινε τον μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δούκα Παλαιολόγο.

Ο κ. Αράπογλου δήλωσε ότι στο νέο Πρόεδρο καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας έχει αμέριστη εμπιστοσύνη, δεδομένης της επαγγελματικής τους επάρκειας και της άριστης συνεργασίας που είχαν τα δύο προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσουν να έχουν στα πλαίσια του Ομίλου της Ε.Τ.Ε.

Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο απεδέχθη, ομόφωνα, την παραίτηση του κ. Αράπογλου και σε αντικατάστασή του εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος και Α’ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά του Γεωργίου, μέχρι της λήξεως της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά ταύτα, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα, ως ακολούθως:

* Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος: Δούκας-Παύλος Παλαιολόγος του Ιωάννη, Εκτελεστικό Μέλος.

* Α’ Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Τουρκολιάς του Γεωργίου, Μη εκτελεστικό Μέλος.

* Σπυρίδων Λευθεριώτης του Τηλεμάχου, Εκτελεστικό Μέλος.

* Παγώνης Αναστάσιος του Αθανασίου, Εκτελεστικό Μέλος.

* Ιωάννης Κόλλιας του Χρήστου.

* Αλέξανδρος Γεωργίτσης του Πλάτωνα.

* Μη εκτελεστικά Μέλη:

* Ιωάννης Πολίτης του Νικολάου.

* Βασίλειος Παναγιωτόπουλος του Βασιλείου.

* Ανθιμος Θωμόπουλος του Κων/νου.

* Αβραάμ Μωυσής του Εσδρές.

* Στέφανος Παντζόπουλος του Γιαννούλη.

* Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος του Χρήστου Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v