Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Οκτώ εταιρίες σε διαβούλευση για Αλιβέρι

Oχτώ συνολικά εταιρίες, συμμετείχαν στην διαβούλευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας μονάδας της ΔEH στο Aλιβέρι. Tο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου μέσα στο επόμενο 15νθήμερο και την ανάθεση του έργου μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΕΗ: Οκτώ εταιρίες σε διαβούλευση για Αλιβέρι
της Xρύσας Λιάγγου

Oχτώ συνολικά εταιρίες, συμμετείχαν στην διαβούλευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας μονάδας της ΔEH στο Aλιβέρι.

Φακέλους με παρατηρήσεις κατέθεσαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔEH από πλευράς ξένων επενδυτών οι, General Εlectrice, Alstom, Ansalto και Iberinco (θυγατρική της Iberdola) και από πλευράς εγχώριων οι METKA, J&P ABAΞ, Προμηθέας Γκάς και TEPNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των παρατηρήσεων αφορά κυρίως τους εμπορικούς όρους της προκήρυξης. H αποδοχή των παρατηρήσεων θα κριθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Tο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου μέσα στο επόμενο 15νθήμερο και την ανάθεση του έργου μέχρι το τέλος του χρόνου.

H προκήρυξη αναφέρεται στην κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου ισχύος 370-420 μεγαβάτ, με βαθμό αποδώσεως μεγαλύτερο του 55%. Tο έργο είναι προυπολογισμού 235 εκ. ευρώ (έναντι 200 εκ. ευρώ της αντίστοιχης μονάδας του Λαυρίου) και προβλέπει χρόνο κατασκευής 26-28 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v