Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin FG: Εκτίναξη 361% στα κέρδη το τρίμηνο

Εκρηκτική αύξηση 361% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Marfin Fiancial Group στο α’ τρίμηνο του 2006, ενώ η καθαρή θέση αυξήθηκε κατά 42,2 εκατ. ευρώ. Η Marfin F.G. πέρα από την υλοποίηση των συγχωνεύσεων στο τραπεζικό χώρο, βρίσκεται στη φάση του εντοπισµού και της αξιοποίησης των συνεργειών που προκύπτουν από τη συνεργασία µε τη Dubai Financial, δήλωσε ο Α. Βγενόπουλος.

Marfin FG: Εκτίναξη 361% στα κέρδη το τρίμηνο
Εκρηκτική αύξηση 361% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Marfin Fiancial Group στο α’ τρίμηνο του 2006 σε σχέση με την αντίστοιχη περισινή περίοδο καθώς ανήλθαν στα 31,1 εκατ. ευρώ.

Το ποσόν αυτό είναι ίσον με το σύνολο των κερδών της Marfin για ολόκληρη τη χρήση του 2005.

Επί πλέον αυτών των κερδών, η Marfin F.G. παρουσίασε κατά το α΄τρίµηνο του 2006 καθαρό εισόδηµα που αύξησε απευθείας την καθαρή της θέση ύψους 42,2 εκατ. ευρώ (0,83 ευρώ ανά µετοχή), προερχόµενο από τις υπεραξίες των στρατηγικών της συµµετοχών.

Σηµειώνεται ότι κατά το α΄τρίµηνο του 2006 η Marfin F.G. ενοποίησε τον ισολογισµό της Εγνατίας Τράπεζας, αλλά µόνον τα τρία ενενηκοστά (3/90) των κερδών της, ενώ δεν ενοποίησε ούτε είχε συνεισφορά κερδών από τον ισολογισµό της Λαικής Τράπεζας Κύπρου.

Και από τις δύο τράπεζες η Marfin F.G. αναµένει ότι η πλήρης απεικόνιση των κερδών που της αναλογούν θα αρχίσει να εµφανίζεται σταδιακά µε τα αποτελέσµατα του εξαµήνου 2006.

Παρ΄ότι κατ΄ουσίαν τα επενδεδυµένα κεφάλαια στην Εγνατία Τράπεζα και στη Λαική Κύπρου δεν είχαν καµία συνεισφορά στα κέρδη της Marfin F.G., η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έφθασε στο 18,7%, ενώ η σχέση κόστους/εσόδων του Οµίλου διαµορφώθηκε κατά το α΄ τρίµηνο του 2006 στο 17,2%.

Προ της ενοποιήσεως των µεγεθών της Εγνατίας Τράπεζας τα χορηγηθέντα δάνεια του Οµίλου έφθασαν τα 617 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση µε τις 31-12-05, ενώ οι καταθέσεις πελατών έφθασαν τα 894 εκατ. ευρώ µε αύξηση κατά 20% σε σχέση µε τις 31-12-05.

Τέλος το ενεργητικό του Οµίλου από 1,634 δισ. ευρώ στις 31-12-05 έφθασε σε ενοποιηµένη βάση τα 2,030 δισ. υρώ και µε την ενοποίηση του ισολογισµού της Εγνατίας Τράπεζας τα 5,418 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια του Οµίλου µετά την αφαίρεση των δικαιωµάτων µειοψηφίας ανέρχονται πλέον σε 703 εκατ. ευρώ.

Να σηµειωθεί ότι η Marfin F.G. πρόκειται να διανείµει 0,42 ευρώ ανά µετοχή στους µετόχους της µε αποκοπή δικαιώµατος στις 7 Ιουνίου 2006 και διανοµή από τις 15 Ιουνίου 2006 µέσω της Εγνατίας Τράπεζας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσµατα του α΄τριµήνου 2006 και τις εξελίξεις στο επιχειρηµατικό σχέδιο της εταιρίας ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων Σύµβουλος της Marfin F.G. κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Η σηµαντική οργανική ανάπτυξη όλων των µεγεθών της Marfin F.G. που σηµειώθηκε το 2005 συνεχίζεται και εντείνεται κατά το 2006. Παράλληλα η προαναγγελθείσα στρατηγική ανάπτυξη του Οµίλου µέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στο µεσαίο τραπεζικό χώρο υλοποιείται ταχύτατα και µε µεγάλη µέχρι στιγµής επιτυχία.

Το πρόγραµµα των εξαγορών έχει ήδη ολοκληρωθεί και αποµένει το στάδιο των συγχωνεύσεων που αναµένεται να ανακοινωθεί επισήµως και να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2006. Είµαστε ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι που έχουµε τιµήσει την εµπιστοσύνη των µετόχων µας και ιδίως εκείνων των στρατηγικών και θεσµικών επενδυτών που υπερκαλύπτοντας την κατά 400 εκατ. αύξηση των κεφαλαίων µας στο τέλος του 2005 µας έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουµε τους στόχους

µας.

H Marfin F.G. σήµερα, πέρα από την υλοποίηση των συγχωνεύσεων, βρίσκεται στη φάση του εντοπισµού και της αξιοποίησης των συνεργειών που προκύπτουν από τη συνεργασία µε τη Dubai Financial, που είναι ο νέος µεγάλος της µέτοχος και την αντίστοιχη διαµόρφωση ή και επέκταση του επιχειρηµατικού της σχεδιασµού που θα γίνει, µεταξύ άλλων, και σύµφωνα µε τις επενδυτικές δυνατότητες που προκύπτουν από την αναπτυσσόµενη οικονοµία της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v