Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σήμερα η απάντηση για ”14 σημεία”

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το project της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Έως αργά το απόγευμα αναμένεται η απάντηση της διοίκησης της τράπεζας στα 14 ερωτήματα που έθεσε ο σύλλογος των εργαζομένων κατά τη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής.

Εθνική: Σήμερα η απάντηση για ”14 σημεία”
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το project της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Έως αργά το απόγευμα αναμένεται η απάντηση της διοίκησης της τράπεζας στα 14 ερωτήματα που έθεσε ο σύλλογος των εργαζομένων κατά τη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νεότερη συνάντηση σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό γιατί από την πλευρά του ΣΥΕΤΕ υποστηρίζεται ότι αναμένονται γραπτές απαντήσεις στις γραπτές ερωτήσεις που υπέβαλαν.

Κατά συνέπεια, συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι προγραμματισμένη, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι θα κάνει η διοίκηση της ΕΤΕ, η οποία πάντως από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έχει στείλει ενημερωτικό φάκελο με στοιχεία του deal στον σύλλογο των εργαζομένων.

Όπως όμως διευκρινίζεται κατά κατηγορηματικό τρόπο, δεν μπορεί να δοθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Από την πλευρά του ο ΣΥΕΤΕ ανταπαντά ότι επιθυμεί αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, έτσι ώστε αύριο να συνεδριάσει και να πάρει την τελική του απόφαση εν όψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Επειδή η τελευταία θεωρείται ως συνέχεια της προηγούμενης, καθώς δεν υπήρξε αναβολή αλλά μετάθεση, το κρίσιμο ποσοστό για την απαρτία θα είναι αυτό της προηγούμενης Τρίτης, δηλαδή 35%.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση της Εθνικής έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να δεσμευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό ούτως ώστε ακόμα και με αποχή ή καταψήφιση των ταμείων, να εξασφαλιστεί η αύξηση και αν είναι δυνατόν με υψηλό ποσοστό υπερψήφισης.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v