Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα συνάντηση Αράπογλου-ΣΥΕΤΕ τη Δευτέρα (upd)

Βαρύ διαμορφώνεται το κλίμα στην Εθνική Τράπεζα, καθώς η συνάντηση του διοικητή της Εθνικής με τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ δεν ήταν τελικώς ουσίας όπως αναμένονταν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκειά της, ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, κ. Κούκος κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον κ. Τάκη Αράπογλου, στο οποίο περιλαμβάνονται 14 ερωτήσεις.

Νέα συνάντηση Αράπογλου-ΣΥΕΤΕ τη Δευτέρα (upd)
Βαρύ διαμορφώνεται το κλίμα στην Εθνική Τράπεζα, καθώς η συνάντηση του διοικητή της Εθνικής με τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ δεν ήταν τελικώς ουσίας όπως αναμένονταν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκειά της, ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, κ. Κούκος κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον κ. Τάκη Αράπογλου, στο οποίο περιλαμβάνονται 14 ερωτήσεις οι οποίες αφορούν:

- Στην εξαγορά της Finansbank και στους λόγους που επιβάλλουν την κίνηση αυτή.

- Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ και τη σκοπιμότητά της.

- Στις προοπτικές της τράπεζες μετά τη συγκεκριμένη εξαγορά.

- Στη συμμετοχή των ταμείων και του δημοσίου σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε ότι ο κ. Αράπογλου και το επιτελείο του θα μελετήσουν το υπόμνημα και τις ερωτήσεις και θα δώσουν τις απαντήσεις τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης που ορίσθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κατά συνέπεια, το σαββατοκύριακο που μεσολαβεί αναμένεται ότι θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την όλη διαδικασία, καθώς ουσιαστικά θα αποφασιστεί αν και με ποιόν τρόπο θα ξεπεραστεί ο σκόπελος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ήταν κανονισμένη σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλη συνάντηση των δυο αντρών (Αράπογλου-Κούκου), η οποία όμως δεν έγινε καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προσήλθε στο ραντεβού ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η γ.σ. που θα αποφασίσει την αύξηση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την Τρίτη ο κ. Αράπογλου θα πάει στη Βουλή για να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών-μελών της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v