Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Επιθυμούν εξαγορά εταιρίας το 2006

Οι Επιχειρήσεις Αττικής επιθυμούν να εξαγοράσουν ακτοπλοϊκή εταιρία στη βόρεια Ευρώπη φέτος, αξιοποιώντας ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αλ. Παναγόπουλος, την Παρασκευή.

Οι Επιχειρήσεις Αττικής επιθυμούν να εξαγοράσουν ακτοπλοϊκή εταιρία στη βόρεια Ευρώπη φέτος, αξιοποιώντας ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη στο Reuters, o διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Παναγόπουλος τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ακτοπλοΐα εμφανίζει τάσεις συγκέντρωσης και ότι η εταιρία έχει λάβει αρκετές προσφορές από άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες που αναζητούν αγοραστές.

”Η συγκέντρωση είναι το βασικό θέμα στην ευρωπαϊκή ακτοπλοΐα και οι ΕΠΑΤ είναι ένα παράδειγμα συγκέντρωσης σε πανευρωπαϊκή κλίμακα”, πρόσθεσε.

”Λαμβάνουμε αυθόρμητες προτάσεις οι ΕΠΑΤ να εξαγοράσουν εταιρίες και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας”, τόνισε. ”Το ερώτημα είναι πόση μόχλευση επιθυμούμε στα ταμειακά διαθέσιμά μας, ύψους 200 εκατ. ευρώ”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ίσως υπάρξει κάποια ανακοίνωση μετά το καλοκαίρι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαγορά μεταξύ 200 εκατ. και 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παναγόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία αναζητά να εξαγοράσει μία από τις εταιρίες που πραγματοποιούν δρομολόγια στο Στενό της Μάγχης και πιθανόν να αναπτύξει νέα επιβατηγά πλοία υψηλών ταχυτήτων.

”Η αγορά στο κανάλι της Μάγχης έχει γίνει ένα λουτρό αίματος”, δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος. ”Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν δει την αγορά τους να εξαφανίζεται από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους”.

Επιπλέον, επισήμανε ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρίες βασίστηκαν σε έσοδα από την πώληση αφορολόγητων προϊόντων εν πλω, αγορά που δεν υπάρχει πλέον μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.

”Έχουμε προχωρήσει από την εποχή των πωλήσεων αφορολογήτων ειδών, που ήταν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης στην θάλασσα της Βαλτικής και επίσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας”, είπε.

”Βρισκόμαστε τώρα σε μία νέα εποχή ανταγωνισμού από τους χαμηλού κόστους αερομεταφορείς, τις πωλήσεις μέσω Internet και την ταχύτητα. Διότι οι μεταφορές απαιτούν ταχύτητα, δεν έχει να κάνει πια με διασκέδαση”, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v