Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Συνέντευξη τύπου του CEO

”Αποφασίσαμε να δώσουμε το στίγμα μας στην ασφαλιστική αγορά και το πράττουμε”, δήλωσε κατά τη τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δούκας Παλαιολόγος, επισημαίνοντας ότι η εταιρία το 2005 ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει. Το επιχειρησιακό σχέδιο της τριετίας 2006-2008.

Εθνική Ασφαλιστική: Συνέντευξη τύπου του CEO
”Αποφασίσαμε να δώσουμε το στίγμα μας στην ασφαλιστική αγορά και το πράττουμε”, δήλωσε κατά τη τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δούκας Παλαιολόγος.



Η Εθνική Ασφαλιστική, το 2005, ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει πλέον ένα νέο και υψηλότερο σημείο εκκίνησης, όπως αυτό απεικονίζεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της τριετίας 2006-2008.

Βασικά στοιχεία αυτού του σχεδίου είναι η αύξηση της παραγωγής από 627 εκατ. ευρώ το 2005 σε 969 εκατ. ευρώ το 2008, ποσοστό 55%, η αύξηση των κερδών, μετά από φόρους, από 25,2 εκατ. ευρώ το 2005 σε 53 εκατ. ευρώ το 2008 και η άνοδος της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων από 13,5% το 2005 σε 23,3% το 2008.

Το παραπάνω επιχειρησιακό σχέδιο είναι ρεαλιστικό και οι κύριοι άξονες στους οποίους βασίστηκε η κατάρτισή του συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συντονισμένη ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας μέσω της αύξησης μεριδίου αγοράς στον κλάδο αυτοκινήτων, της αύξησης της παραγωγικότητας των δικτύων της εταιρίας, της προώθησης προϊόντων bancassurance στο πελατολόγιο της ΕΤΕ και της ανάληψης πολλών μικρών κινδύνων (retail).

Οι πωλήσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων μέσω του δικτύου των 555 καταστημάτων της ΕΤΕ θα φθάσουν το 2006 στα 115 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συμμετοχή του bancassurance στο 31% της συνολικής παραγωγής του κλάδου ζωής.

Βασική παράμετρος ανάπτυξης είναι η ανάκτηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο αυτοκινήτων, όπου ο στόχος για το 2006 είναι η αύξηση παραγωγής κατά 7%, ανεξάρτητα από τις ενέργειες των εποπτικών αρχών. Αυτό ανακύπτει από την τιμολογιακή πολιτική στην οποία προχώρησε η εταιρία και στη βάση της οποίας μελέτησε γεωγραφικές περιοχές και κατηγορίες οδηγών.

Η τιμολογιακή αυτή πολιτική, επέτρεψε τη διαμόρφωση τιμολογίων με έκπτωση ακόμη και 35% σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, η εταιρία θα προωθήσει νέα κερδοφόρα προϊόντα σε όλους τους κλάδους, και κυρίως στις ασφαλίσεις ζωής, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών, με σωστή και ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Η Εθνική Ασφαλιστική, στηριζόμενη στα γεωγραφικά διεσπαρμένα δίκτυα πωλήσεων και στο υπαλληλικό προσωπικό της, ο αριθμός του οποίου θα διατηρηθεί σε 1.250 άτομα κατά τη διάρκεια της τριετίας, θα εξασφαλίσει την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.

Η αξιολόγηση της παραγωγικότητας, των δαπανών και των εναλλακτικών τρόπων κάλυψης των αναγκών της εταιρίας θα είναι συνεχής, ενώ το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται στους πελάτες και στα δίκτυα πωλήσεων θα αναβαθμίζεται διαρκώς.

Οι θυγατρικές θα συμβάλλουν με το 7% των κερδών του Ομίλου στο τέλος της τριετίας.

Σε όλα τα παραπάνω κατέληξε ο κ. Παλαιολόγος θέλω να προσθέσω, ότι το όνειρο ετών της εταιρίας έγινε πραγματικότητα. Στεγαζόμαστε πια σε αυτό το υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας και μεταξύ άλλων διαθέτει Συνεδριακό Κέντρο, όπου πραγματοποιήσαμε ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο πωλήσεων, που σηματοδότησε την έναρξη για μία ισχυρή και γεμάτη προσδοκίες ασφαλιστική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v