Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κ. Αράπογλου, το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Χριστοδουλάκης

Την εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ υπεράσπιση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Εθνικής Τράπεζας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) αποκαλύπτει το euro2day.gr μέσω επιστολής του κ. Χριστοδουλάκη που χρονολογείται απο το 2002.

Ο κ. Αράπογλου, το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Χριστοδουλάκης
Άνευ ουσίας αποδεικνύονται τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στο χαρακτήρα της Εθνικής αλλά και στην άρνηση του κ. Αράπογλου να ενημερώσει τη Βουλή πριν καν ενημερώσει τη γενική συνέλευση της ΕΤΕ, όσον αφορά στη συμφωνία Eθνικής - FinansBank.

To euro2day.gr φέρνει στη δημοσιότητα μια από τις επιστολές απάντησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αιτιάσεις βουλευτών τής τότε αντιπολίτευσης για θέματα της ΕΤΕ (επί διοικήσεως του αείμνηστου κ. Θεόδωρου Καρατζά) στην οποία ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης επικαλείται ότι η Εθνική είναι εκτός Δημοσίου Τομέα, ”λειτουργεί ως και οι λοιπές ιδιωτικές τράπεζες” και ως εκ τούτου ”δεν υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τα εσωτερικά της θέματα”.

Οι ερωτώντες βουλευτές τότε ήταν ο σημερινός... υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η σημερινή πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα.

Ταυτόσημη απάντηση με την προηγούμενη είχε επίσης δώσει ο κ. Χριστοδουλάκης σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ηλία Καλλιώρα επικαλούμενος και πάλι τη θέση της (τότε) κυβέρνησης ότι ”η Εθνική βρίσκεται εκτός Δημοσίου” και δεν υποχρεούται να παράσχει πληροφορίες και στοιχεία”.

* Διαβάστε στη δεξιά στήλη, ”ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ” την ερώτηση των βουλευτών και την απάντηση Χριστουδουλάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v