Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση τζίρου 75%- κερδών 31% στον όμιλο

Αύξηση 31,3% στον όμιλο και 43,28% στη μητρική παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Intralot στο α’ τρίμηνο του 2006, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 και με βάση τα ΔΛΠ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις την ίδια περίοδο.

Intralot: Αύξηση τζίρου 75%- κερδών 31% στον όμιλο
Αύξηση 31,3% στον όμιλο και 43,28% στη μητρική παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Intralot στο α’ τρίμηνο του 2006, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 και με βάση τα ΔΛΠ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις την ίδια περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 179,797 εκατ. ευρώ από 102,682 εκατ. ευρώ στο 2005, σημειώνοντας αύξηση 75,1%.

Ακόμη, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 71,8 εκατ. ευρώ έναντι 36,1 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2005, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 71,6% και ανήλθαν στα 65,6 εκατ. ευρώ από 38,3 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2005.

Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 24,0 εκατ. ευρώ έναντι 18,258 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2005, αυξημένα κατά 31,3%.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 41,311 εκατ. ευρώ από 25,884 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 59,6%, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9,831 εκατ. ευρώ από 6,861 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 43,28%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είπε: ”Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της φετινής χρονιάς αποτυπώνουν και συνάμα δικαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης που η Intralot έχει σχεδιάσει και με συνέπεια υλοποιεί. Παράλληλα, οι εξελίξεις όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τα αποτελέσματα, καθιστούν την Intralot πρωταγωνιστή στον κλάδο της και προοιωνίζουν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά”.

Και πρόσθεσε: ”Η πορεία της Intralot στο διεθνές, απαιτητικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς στην οποία απευθύνεται, ανταμείβει –τόσο υλικά όσο και ηθικά- τους πελάτες, συνεργάτες, μετόχους και εργαζόμενους της που την εμπιστεύονται. Δική μας δέσμευση είναι η εμπιστοσύνη αυτή να αποτελέσει και φέτος την κινητήριο δύναμή μας για την επίτευξη νέων και υψηλότερων επιχειρηματικών και κοινωνικών στόχων”.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη γενικά βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων, δύο κατηγορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: οι διεθνείς δραστηριότητες που έχουν αρχίσει να αποσβένουν τα αρχικά κόστη εκκίνησης και να αποδίδουν βελτιωμένα αποτελέσματα, αποτελώντας το 72.5% των κερδών του Α’ τριμήνου.

Σημειώνεται, πως η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης της παράλληλης αύξησης του ”ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ” στην Ελλάδα κατά 60,8%. Αντίστοιχα παιχνίδια αθλητικού στοιχήματος τα οποία η Intralot διαχειρίζεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, έχουν σημειώσει εξίσου αξιόλογη ανάπτυξη και για τα οποία -με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου- αναμένεται να σημειώσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ανάμεσα στις σημαντικές εξελίξεις για την πορεία και τη γενικότερη ανάπτυξη της εταιρίας, είναι η εγκαθίδρυσή της στην αγορά της Αυστραλασίας με τη δημιουργία 2 κόμβων (HUB) στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ..

Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Ηπιότερα του αναμενόμενου χαρακτηρίζει σε flash note της τα αποτελέσματα της Intralot η HSBC, τονίζοντας την υψηλότερη φορολογία και τις σημαντικά αυξημένες μειοψηφίες που αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές επιδόσεις σε μερικώς ελεγχόμενες θυγατρικές.

”Μικτά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Π&Κ, ενώ η Proton αποδίδει την ισχυρή επίδοση της εταιρίας στην άνοδο του Στοιχηματισμού σε Ελλάδα και Τουρκία. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι δραστηριότητες σε Βουλγαρία και Ρουμανία θα έπρεπε να εμφανίσουν εντονότερο momentum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v