Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ραντεβού” Αράπογλου στη Βουλή, την Τρίτη

Σε όλα τα επίπεδα γίνονται οι κινήσεις εκτόνωσης της έντασης που έχει προκληθεί σε σχέση με το deal Εθνικής-Finansbank, την επακόλουθη αύξηση κεφαλαίων και την τρέχουσα αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία. Tην Τρίτη στη Βουλή ο κ. Αράπογλου, έρχεται ενημέρωση για τα Ταμεία των εργαζομένων, roadshows στο εξωτερικό.

Σε όλα τα επίπεδα γίνονται οι κινήσεις εκτόνωσης της έντασης που έχει προκληθεί σε σχέση με το deal Εθνικής-Finansbank, την επακόλουθη αύξηση κεφαλαίων και την τρέχουσα αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr έχει ήδη συμφωνηθεί ότι ο πρόεδρος της Εθνικής θα προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές.

Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Αράπογλου άλλωστε είχε δηλώσει από προχθές ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει, καθώς προηγήθηκε, ως έπρεπε, η ενημερωτική ομιλία του για το deal, ενώπιον της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Όπως αναφέρουν εξάλλου έγκυρες πηγές, ο κ. Αράπογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Εθνική κ. Κούκκο (τα ταμεία των εργαζομένων ελέγχουν συνολικά άνω του 6% και ήταν εκείνα που ζήτησαν την αναβολή), προκειμένου να προσδιοριστεί συνάντηση τους για περαιτέρω ενημέρωση επί του deal, έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, στελέχη της Εθνικής έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες παρουσίασης στο εξωτερικό, καθώς η υποστήριξη των ξένων θεσμικών είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, ενώ η συγκυρία, από χρηματιστηριακής πλευράς, δεν είναι προφανώς η καλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v