Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στρατηγικές συνεργασίες, μέρισμα 0,50 ευρώ

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης της ΔΕΗ μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων παρουσίασε στους μετόχους της εταιρίας κατά τη διάρκεια της σημερινή γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μανιατάκης. Η Γ. Σ. ενέκρινε μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τους μετόχους.

ΔΕΗ: Στρατηγικές συνεργασίες, μέρισμα 0,50 ευρώ
της Χρύσας Λιάγγου

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης της ΔΕΗ μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων παρουσίασε στους μετόχους της εταιρίας κατά τη διάρκεια της σημερινή γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μανιατάκης.

Ανακοίνωσε επισήμως, τη σύσταση εταιρίας συμμετοχών με την αμερικανική εταιρία ContοurGlobal για την επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ΔΕΗ θα συμμετέχει στην εταιρία με ποσοστό 45%, αντίστοιχο ποσοστό θα έχει η αμερικανική εταιρία και 10% θα διατεθεί σε θεσμικό επενδυτή.

Ο κ. Μανιατάκης αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα του real estate που προωθείται για την αξιοποίηση 1,6 δισ. ευρώ, αλλά και στο νέο επενδυτικό σχέδιο για την εγκατάσταση 1.540 MW μέχρι το 2014 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η επένδυση όπως είπε ο κ. Μανιατάκης θα γίνει με στρατηγικό εταίρο ή σε διαφορετική περίπτωση η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει μόνη της 700 MW, ανεβάζοντας το ποσοστό της στις ΑΠΕ στο 22% από 8% που είναι σήμερα.

Ο κ. Μανιατάκης, έθεσε μέσων πλην σαφώς θέμα αυξήσεως τιμολογίων επισημαίνοντας το υψηλό κόστος των καυσίμων το οποίο δεν μετακυλίστηκε στην κατανάλωση.

Ανέφερε ότι στην Πορτογαλία οι τιμές διπλασιάστηκαν και στη Σουηδία αυξήθηκαν κατά 73%.

Κάλεσε επίσης, έμμεσα την κυβέρνηση να επιτρέψει στη ΔΕΗ το κόστος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που ανέρχεται σε 495 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Πιλαλίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στη διοίκηση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας στην αγορά ηλεκτρισμού και τον αποκλεισμό της ΔΕΗ από τους διαγωνισμούς για τις νέες μονάδες παραγωγής.

Η Γ. Σ. ενέκρινε μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v