Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σύσταση εταιρείας συμμετοχών με ContourGlobal

Η ΔΕΗ προχώρησε στη σύσταση μίας εταιρείας συμμετοχών με την ενεργειακή εταιρία ContourGlobal LLC, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες εξαγοράς στις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters.

ΔΕΗ: Σύσταση εταιρείας συμμετοχών με ContourGlobal
Η ΔΕΗ προχώρησε στη σύσταση μίας εταιρείας συμμετοχών με την ενεργειακή εταιρία ContourGlobal LLC, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες εξαγοράς στις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, που δημοσιοποιούνται σε τηλεγράφημα του Reuters.

”Η ΔΕΗ θα κατέχει το 45% (της εταιρείας) και η ContourGlobal άλλο ένα 45%. Για το υπόλοιπο 10% ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει θεσμικοί επενδυτές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μανιατάκης στους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αναφέρει το Reuters.

Όπως είπε, η κοινοπραξία θα έχει κεφάλαια 600 εκατ. ευρώ, με την οικονομική υποχρέωση της ΔΕΗ να ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια.

Τον Μάρτιο, η ΔΕΗ είπε ότι θα σχηματίσει στρατηγικό consortium με την ContourGlobal, με έδρα τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να καταθέσει προσφορά για το εργοστάσιο λιγνίτη και το ανθρακωρυχείο στο Μαυροβούνιο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για εξαγορές στο εξωτερικό λόγω αυξημένου ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, σημειώνει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v