Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Πρόβλεψη για αύξηση 84% στα κέρδη 2006

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Profile θα αυξηθούν κατά 84% στα 1,6 εκατ. ευρώ (από 870 χιλ. το 2005) προέβλεψε ο διεθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Χ. Στασινόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας στο ΣΜΕΧΑ.

Profile: Πρόβλεψη για αύξηση 84% στα κέρδη 2006
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Profile θα αυξηθούν κατά 84% στα 1,6 εκατ. ευρώ (από 870 χιλ. το 2005) προέβλεψε ο διεθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Χ. Στασινόπουλος.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Μαΐου 2006, η εταιρική παρουσίαση της εταιρείας PROFILE Α.Ε.Β.Ε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, που διοργάνωσε ο ΣΜΕΧΑ.

Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ο Θεόδωρος Κρίντας, οικονομικός σύμβουλος διοίκησης.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε:

- στις αναπτυξιακές προοπτικές, που διανοίγονται μετά την ολοκλήρωση μεγάλων επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια, την επέκταση της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού και την ίδρυση θυγατρικής στη Ρουμανία,

- στα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2006 και

- διατύπωσε θετικές προβλέψεις για το σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στο α’ τρίμηνο του 2006, ο όμιλος PROFILE πέτυχε σημαντικότατη αύξηση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών:

- ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 62,6% και διαμορφώθηκε στα 3,35 εκατ. από 2,06 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

- τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 133% και ανήλθαν στα 0,77 εκατ. από 0,33 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2005. Αποτέλεσμα ήταν να βελτιωθεί και το σχετικό περιθώριο κέρδους στο 22,8% από 16% το α΄ τρίμηνο του 2005.

- τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 0,32 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 542% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (0,05 εκατ.).

- τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 4,1 λεπτά από 0,6 λεπτά το α΄ τρίμηνο του 2005.

Αναφερόμενος στο σύνολο του 2006 προέβλεψε ότι οι πωλήσεις του ομίλου PROFILE θα αναπτυχθούν με ρυθμό της τάξης του 45% στα 15,2 εκατ. ευρώ (από 10,447 εκατ. το 2005) και τα καθαρά κέρδη κατά 84% στα 1,6 εκατ. ευρώ (από 870 χιλ. το 2005).

Η Profile έχει εστιάσει τις δραστηριότητές της σε δύο κάθετες αγορές:

Α) Την αγορά του χρηματοοικονομικού λογισμικού όπου η πελατειακή βάση αποτελείται από τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρείες επενδύσεων, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ. και

Β) την αγορά των συνδυασμένων μεταφορών όπου κύριοι πελάτες προέρχονται από τους τομείς της ψυχαγωγίας, αθλητισμού του τουρισμού και της ακτοπλοΐας.

Ο όμιλος PROFILE κατά τη διάρκεια του 2005 άντλησε το 15% των εσόδων από τις αγορές του εξωτερικού.

Το τρέχον έτος έχει υπογράψει συμβάσεις με εταιρείες από επτά διαφορετικές χώρες όπως Αγγλία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ντουμπάι, Νιγηρία και Κύπρο και σκοπεύει να αποκτήσει φυσική παρουσία στη Ρουμανία μέσω ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας.

Για την επόμενη τριετία στοχεύει σε αύξηση των εγκαταστάσεων της επενδυτικής πλατφόρμας IMSplus στο εξωτερικό, στην προώθηση των προϊόντων των εταιρειών που αντιπροσωπεύει (Sungard, Interactive Data, NetEconomy, TietoEnator, Northern Arch) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην διεκδίκηση έργων του Δημοσίου, στην διατήρηση των υψηλών μεριδίων αγοράς στις χρηματοοικονομικές λύσεις και σε επέκταση σε νέους τομείς με προϊόντα που παράγει ή αντιπροσωπεύει.

H διοίκηση θα προτείνει στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τη διανομή μερίσματος 5,1 λεπτών ανά μετοχή από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης (2005) ενώ στόχος της διοίκησης είναι η διανομή μερίσματος 8 λεπτών ανά μετοχή για την τρέχουσα χρήση (2006).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v