Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αναβολή της Γ.Σ. (23/5) θα ζητήσει ο ΣΥΕΤΕ

Χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νόμος 2190/20 άρθρο 3 παρ. 2 προτίθεται να κάνει ο ΣΥΕΤΕ προκειμένου να ζητήσει την αναβολή της Γ.Σ. της 23ης Μαΐου 2006 της Εθνικής, επισημαίνοντας τον ”κίνδυνο” να περάσει το management σε ξένα χέρια αν αποκλειστούν από την ΑΜΚ εργαζόμενοι, ασφαλιστικά ταμεία και κληροδομήματα.

Εθνική: Αναβολή της Γ.Σ. (23/5) θα ζητήσει ο ΣΥΕΤΕ
Χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νόμος 2190/20 άρθρο 3 παρ. 2 προτίθεται να κάνει ο ΣΥΕΤΕ προκειμένου να ζητήσει την αναβολή της Γ.Σ. της 23ης Μαΐου 2006 της Εθνικής Τράπεζας στην οποία θα συζητηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εξαγορά της Finansbank.

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τον ”κίνδυνο αφελληνισμού της τράπεζας στην περίπτωση που τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κληροδοτήματα, οι οργανισμοί και οι μικροεπενδυτές δεν λάβουν μέρος στην τεράστια αύξηση των 3 δισ. ευρώ”.



Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ΣΥΕΤΕ αναφέρει ότι τα ξένα funds θα αποκτήσουν ποσοστό πολύ πάνω από το 40% των μετοχών που κατέχουν σήμερα. Ετσι, συνεχίζει, είτε θα αποκτήσουν από τα αδιάθετα (κρίσιμο για την υπόδειξη του management ποσοστό για τον έλεγχο της τράπεζας) είτε θα κερδοσκοπούν με την αξία της μετοχής της ΕΤΕ και προς τούτο δεν απαιτείται άλλο παράδειγμα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Σοφοκλέους.

Πάντως οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση και μπροστά στους διαγραφόμενους κινδύνους απαιτείται πληρέστερη ενημέρωση των μετόχων και κυρίως δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα διευκολύνει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο ΣΥΕΤΕ από τη μεριά του ζητά ”ενημέρωση της βουλής από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΤΕ για το κατεξοχήν αυτό εθνικό θέμα”. Σήμερα οι εκπρόσωποι του συλλόγου συναντώνται με τους αρμόδιους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τη Δευτέρα έχει προσδιοριστεί το ραντεβού με τον Συνασπισμό. Εκκρεμούν οι συναντήσεις με τη Ν.Δ., το ΚΚΕ καθώς και με τον αρμόδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία υπουργό Απασχόλησης, κ. Σάββα Τσιτουρίδη.



Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ”σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζεται υπευθυνότητα, ψυχραιμία και υψηλό αίσθημα ευθύνης για την περιουσία των ταμείων και για τον ρόλο της Εθνικής στην ελληνική οικονομία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v