Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Παρουσίαση σε αναλυτές

Τις δραστηριότητες του ΟΛΘ, τη στρατηγική θέση του λιμένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα λιμάνια των Βαλκανίων και της ΕΕ, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τα αποτελέσματα του 2005, παρουσίασε στις χθες σε αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΟΛΘ: Παρουσίαση σε αναλυτές
Την Πέμπτη 18 Μαίου 2006 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Ο.Λ.Θ. σε αναλυτές, στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας στην Α Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Ι. Τσάρα.

Ο κ. Τσάρας έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας, στη στρατηγική θέση του Λιμένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του σε σχέση με τα λιμάνια των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2005 τονίσθηκε ότι η εταιρεία σημείωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 3,7% σε σχέση με το 2004, δηλ. από 45.782 χιλ. ευρώ το 2004 σε 47.462 χιλ. ευρώ το 2005.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα αποτελέσματα μετά από φόρους, λαμβανομένων υπόψη των αναγκαίων προσαρμογών που απαιτήθηκαν κατά τη συμμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων στα ΔΛΠ-ΔΠΧΠ, των εκτάκτων εξόδων που ανέκυψαν στη χρήση (απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για πληρωμή ανταλλάγματος του έτους 2001), σε συνδυασμό με την διατήρηση των τιμολογίων της Εταιρείας στα ίδια επίπεδα τα τελευταία χρόνια, εκτιμώνται ικανοποιητικά, παρά την ελάχιστη αποτυπωθείσα μείωση κατά 1%.

Τέλος αναπτύχθηκε εκτενώς και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας που αφορά στην επέκταση της 6ης προβλήτας και την παροχή υπηρεσιών Logistics, επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν το ρόλο του Λιμένα στην ευρύτερη περιοχή και θα εδραιώσουν τη θέση του Λιμένα ως κύριας Πύλης των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v