Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Σε πρώιμο στάδιο η διεθνής επέκταση

Σε πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Μυτιληναίος για επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού διευκρινίζει με επιστολή- απάντησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο όμιλος.

Μυτιληναίος: Σε πρώιμο στάδιο η διεθνής επέκταση
Σε πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Μυτιληναίος για επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού διευκρινίζει με επιστολή- απάντησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο όμιλος.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

”Σε απάντηση της από 17/5/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα από 17.5.2006 δημοσιεύματα των εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΕΞΠΡΕΣ καθώς επίσης και αυτό της ιστοσελίδας EURO2DAY σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Η Διοίκηση της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΙΕΡΗΣΕΩΝ σε συνέχεια της λήψης αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της, τη δομή και διάρθρωση των θυγατρικών της Εταιρειών κατόπιν μάλιστα και των τελευταίων εξαγορών των εταιρειών SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚH ΑΕ και DELTA PROJECT ΑΕ και τους συγκεκριμένους στόχους αφενός της Εταιρείας και αφετέρου των θυγατρικών της για το τρέχον έτος. Στα πλαίσια της παρουσίασης αυτής για την πορεία των εν λόγω εταιρειών και της στρατηγικής ανάπτυξης τους, η Διοίκηση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ απάντησε σε ερωτήματα Μετόχων, μέρος των οποίων αποτέλεσαν το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε συγκεκριμένο ερώτημα Μετόχου και αφού ανέλυσε τους λόγους και τις προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν ελκυστική την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο τομέα της ενέργειας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Όμιλος να αξιοποιήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην εν λόγω αγορά, ενδεχομένως και με την εγκατάσταση μίας μονάδας παραγωγής αλουμινίου. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για προοπτική, η οποία εξετάζεται με σοβαρότητα από τη Διοίκηση και ότι ακόμα δεν έχει υιοθετηθεί οιοδήποτε συγκεκριμένο σχέδιο επένδυσης και ανάπτυξης στην αγορά αυτή.

Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι η Διοίκηση της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 16.05.2006 ενημέρωσε τους Μετόχους της για τις προοπτικές ανάπτυξης του στην αγορά του εξωτερικού, όμως κατέστησε σαφές ότι είναι μία προοπτική που βρίσκεται ακόμα στο πρώιμο στάδιο έρευνας της αγοράς αυτής και σε καμία των περιπτώσεων η προοπτική δεν συνιστά ”σχεδιασμό επένδυσης” και πολλώ μάλλον λήψη απόφασης για την υλοποίηση σχετικής επένδυσης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v