Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλο deal - μεγάλα σχέδια, για Marfin-Dubai I.G.

Με την επίσημη προαναγγελία μεγάλων σχεδίων στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, ”επισφραγίστηκε” η συμμετοχή του Dubai Ιnvestment Group με 31,5% στoν όμιλο Marfin, τον οποίο η ανακοίνωση του DIG χαρακτηρίζει ως ”έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ευρώπη”. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MFG, αναλαμβάνει ο (εικονιζόμενος) Soud Ba’alawy, διευθύνων σύμβουλος της DIG. Οι δηλώσεις και οι λεπτομέρειες.

Μεγάλο deal - μεγάλα σχέδια, για Marfin-Dubai I.G.
Με την προαναγγελία μεγάλων σχεδίων στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, ”επισφραγίστηκε” η συμμετοχή του Dubai Ιnvestment Group με 31,5% στoν όμιλο Marfin, τον οποίο η ανακοίνωση του DIG χαρακτηρίζει ως ”έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ευρώπη”.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MFG, αναλαμβάνει ο κ. Soud Ba’alawy, διευθύνων σύμβουλος της DIG, οι επίσημες δηλώσεις του οποίου είναι ενδεικτικές των μελλοντικών προθέσεων του σχήματος.

Αναλυτικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση, η Dubai Financial (DF), θυγατρική της Dubai Investment Group (DIG) που είναι ο φορέας διεθνών επενδύσεων της Dubai Holding, απέκτησε το 31,5% των μετοχών της ελληνικής Marfin Financial Group (Marfin), ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης.

Εκκρεμούσης της εγκρίσεως της συναλλαγής από τις Αρχές, ο επενδυτικός όμιλος του Ντουμπάι πρόκειται να αποκτήσει παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIG κ. Soud Ba’alawy θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Κατόπιν συμφωνίας με την DF ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Αντιπρόεδρος της Marfin, θα διατηρήσει την κατά 6,75% συμμετοχή του στην Marfin και θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, τη δομή της διοίκησης, τα κίνητρα και την πολιτική ανθρωπίνων πόρων.

Με τη συμφωνία 15 πωλητών μετόχων η DF απέκτησε την συμμετοχή της στη Marfin προς 25 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Soud Ba’alawy, Διευθύνων Σύμβουλος της DIG δήλωσε: ”Είμαι ευχαριστημένος που η εξαγορά του 31,5% των μετοχών της Marfin ολοκληρώθηκε μέσα σε πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας με τη διοίκηση του Ομίλου.

Έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια για να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία της Marfin, η οποία έχει εξαιρετικά θεμελιώδη μεγέθη.

Σαν μέτοχος της Marfin θα προσπαθήσω ώστε η DF να προσφέρει συνέργειες και αξία στον Όμιλο και είμαι βέβαιος ότι ο συνεταιρισμός μας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο θα βοηθήσει την Marfin να γίνει μια πολύ μεγάλη δύναμη στο χρηματοοικονομικό χώρο.

Είμαι επίσης ευχαριστημένος διότι αυτή η επέκταση θα γίνει με επίκεντρο την Ελλάδα, η οποία έχει μια ευνοϊκή υποδομή για επενδύσεις”.

Η Marfin είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Κατόπιν ενός αριθμού στρατηγικών επενδύσεων σήμερα έχει ”ελέγχουσες” συμμετοχές σε έναν αριθμό τραπεζών στην Ελλάδα και διεθνώς στα πλαίσια ενός αναγγελθέντος σχεδίου να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εκτεταμένων συγχωνεύσεων.

Η DF έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να πραγματοποιεί επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα ο οποίος γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο της DF περιλαμβάνει την εταιρεία Thomas Cook India Limited (TCIL) και συμμετοχή 68% στην Dubai Bank. Επιπλέον κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Τουρκίας, Μαλαισίας και Ινδονησίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η χρηματιστηριακή συναλλαγή βάση της οποίας η Dubai Financial LLC αποκτά το 31,55% των μετοχών της Marfin Financial Group.

Πιο συγκεκριμένα, το 31,55% μεταβιβάστηκε με τη μορφή επτά πακέτων (2.610.000, 2.650.000, 2.620.000, 3.167.000, 1.964.000, 2.680.000 και 400.000 τεμαχίων) συνολικά 16.091.000 μετοχών στα 25 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v