Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: 4+1 μηνύματα προς ανταγωνιστές - ιδιώτες

Τέσσερα μηνύματα στους ανταγωνιστές και ένα προς τους ιδιώτες καταναλωτές έστειλε πριν λίγο η Eurobank. Η τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέες εξαγορές εκτός Ελλάδας, εμμένει στην άποψή της για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώ η Εμπορική θα αξιολογηθεί όταν παρουσιαστεί ο φάκελος.

Eurobank: 4+1 μηνύματα προς ανταγωνιστές - ιδιώτες
του Γιώργου Μαντέλα

Τέσσερα μηνύματα στους ανταγωνιστές και ένα προς τους ιδιώτες καταναλωτές έστειλε πριν λίγο η Eurobank.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Νανόπουλος, και οι αναπληρωτές του Νίκος Καραμούζης και Βύρων Μπαλλής, προειδοποίησαν το κοινό ότι στο εξής οι αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ δεν θα απορροφώνται από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά θα περνάνε στα δάνειά τους.

”Ο κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι η εποχή της σταθερότητας των επιτοκίων έχει τελειώσει και ότι έχουμε μπει σε μία νέα φάση. Καλό θα ήταν να κοιτάξει και άλλες λύσεις, όπως αυτές των σταθερών επιτοκίων”, δήλωσαν οι επικεφαλής της Eurobank.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι:

1) Η τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέες εξαγορές εκτός Ελλάδας, χωρίς, όμως, να χρειαστεί να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκτός να κριθεί απολύτως απαραίτητο να γίνει,

2) ανακοινώθηκε ότι η Eurobank θα ενδιαφερθεί για την περίπτωση της Τράπεζας της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. Η λογική αυτής της επέκτασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική λεκάνη της Μεοσογείου θα στηριχθεί στη φιλοσοφία της EFG ότι ”δεν θα πληρώσουμε πολύ ακριβά για να επεκταθούμε”.

3) Για την Εμπορική ο όμιλος θα αξιολογήσει την περίπτωση όταν παρουσιαστεί ο φάκελος και θα εξαρτηθεί από την τιμή και τους όρους

4) Η Eurobank εμμένει στην άποψή της για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και απορρίπτει τη λύση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως επανέλαβε πριν λίγο ο κ. Νανόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στο Χρηματιστήριο, ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι έχει κάνει μία σημαντική πορεία μέχρι σήμερα και ότι από δω και στο εξής η βελτίωσή του θα στηριχτεί στους εξής παράγοντες: α) στη βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, β) στη διεθνή συγκυρία, γ) στη συνέχιση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, δ) με εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που δημιουργούν θετικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v