Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Επένδυση στην ANTCOR – Advanced

Μια ακόμη επένδυση-στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αυτή τη φορά- ανακοίνωσε η Attica Ventures. Συγκεκριμένα η εταιρία πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ στην εταιρία ANTCOR – Advanced Network Technologies.

Attica Ventures: Επένδυση στην ANTCOR – Advanced
Μια ακόμη επένδυση-στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αυτή τη φορά- ανακοίνωσε η Attica Ventures.

Συγκεκριμένα η εταιρία πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ στην εταιρία ANTCOR – Advanced Network Technologies. Η εταιρία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2004 σε ένα υπόγειο διαμέρισμα κάπου στην Πάτρα από πέντε νεαρούς μηχανικούς λογισμικού –στελέχη μέχρι τότε θυγατρικών πολυεθνικών εταιριών- που πίστεψαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμια καινοτόμο προϊόν στην άκρως ανταγωνιστική αγορά των ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων.

Μετά από προσεκτική ανάλυση αγορών και ανταγωνισμού επικέντρωσαν τη στρατηγική και τις προσπάθειες τους στην ανάπτυξη λογισμικού για ενσωματωμένα συστήματα ασύρματης ευρυζωνικής διαδικτύωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Δέκα μήνες ανάπτυξης - με ενδιάμεση μετακόμιση στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών - ήταν αρκετοί για να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό προϊόν με την επωνυμία IkarusOS.

Το IkarusOS είναι ένα εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα (η καρδιά της λειτουργίας του συστήματος) για συσκευές ασύρματης ευρυζωνικής διαδικτύωσης το οποίο ενσωματώνει ένα πλήρες σύνολο ασυρμάτων και δικτυακών λειτουργιών.

Αυτό που κάνει το Ikarus OS ακόμα πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό είναι η απομακρυσμένη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος στο οποίο είναι εγκαταστημένο.

Η ανάπτυξη της αγοράς που δραστηριοποιείται η εταιρία αναμένεται ραγδαία τα επόμενα χρόνια και η διεισδυτικότητα της ασύρματης ευρυζωνικής τεχνολογίας επιβεβαιώνεται ακόμη και στην Ελλάδα απο το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία έχει ήδη ξεκινήσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για αντίστοιχες δράσεις ευρυζωνικών επικοινωνιών με έμφαση στην περιφέρεια και σκοπό τη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Η ANTCOR – μια ουσιαστικά νεοσύστατη εταιρία- στην σύντομη πορεία που έχει ως σήμερα διαγράψει, έχει καταφέρει να υπογράψει 22 συμβόλαια με εταιρίες αποκλειστικά του εξωτερικού (ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Ινδία, Ταϊβάν κλπ.) από όπου και προέρχεται το 95% του τζίρου της.

Ο κύριος όγκος των πωλήσεων μέσα από τις συμβάσεις αυτές ενεργοποιείται από τον Ιούνιο του 2006 οπότε και θα αρχίσει η εμπορική διάθεση των προϊόντων των μεγαλυτέρων πολυεθνικών του χώρου με τις οποίες η ANTCOR έχει υπογράψει συμβάσεις για ενσωμάτωση του λογισμικού της (λειτουργικό σύστημα) στα προϊόντα τους.

Μεταξύ των πελατών της εταιρίας είναι οι Ubiquti (μοναδική εταιρία στην αγορά με high-power WiFi radios), Globetel (έχει αναλάβει στη Ρωσία τη μεγαλύτερη εγκατάσταση WiMAX δικτύου παγκοσμίως προϋπολογισμού 600Μ $), ADI-Engineering (σημαντική εμπειρία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενσωματωμένων συστημάτων για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα) και ΑΙ Wireless (από τους μεγαλύτερους Integrator σε wireless δίκτυα στο κόσμο).

”Θεωρούμε ότι η σύναψη εμπορικών συμβάσεων με κολοσσιαίες εταιρίες του χώρου, μας δίνουν το κίνητρο να ανεβάσουμε ακόμα υψηλότερα τον πήχη. Η νέα στρατηγική που χαράσσουμε στόχο έχει την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων λογισμικού τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου” ανέφερε ο Κ. Μεϊμέτης

Κωνσταντίνος, Διευθύνων Σύμβουλος και εκ των ιδρυτών της εταιρίας.

Η ανάπτυξη αυτών των προϊόντων αποτελεί και από τους βασικούς λόγους της συμμετοχής της Attica Ventures (venture capital) στην ANTCOR, ώστε όπως τόνισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ”η εταιρία που απέδειξε την ικανότητά της να παράγει αποτελέσματα, να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά των κατασκευαστών ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων που αποτελούν το άμεσο μέλλον των επικοινωνιών και πολυμέσων (wireless e-mail και internet, wVoIP, wireless video) μια που θα εξασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες, διασυνδεσιμότητα σε όλες τις φορητές συσκευές του χρήστη και υψηλής ποιότητας επικοινωνία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v