Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Επιπλέον πληροφορίες για deal με Γερμανό

Επιπλέον πληροφορίες παρέχει με επιστολή της προς την Κεφαλαιαγορά η Cosmote αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής στην εταιρία Γερμανός.

Cosmote: Επιπλέον πληροφορίες για deal με Γερμανό
Επιπλέον πληροφορίες παρέχει με επιστολή της προς την Κεφαλαιαγορά η Cosmote αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής στην εταιρία Γερμανός.

Ειδικότερα, η εξαγορά του 42% των μετοχών της Γερμανός από τον κύριο μέτοχο και ιδρυτή της κ. Π. Γερμανό και άλλους μετόχους, που ανακοινώθηκε στις 9.5.2006, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου 2006, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί μέχρι τότε όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ελληνικές και αλλοδαπές αρμόδιες αρχές.

Η Cosmote προτίθεται να πραγματοποιήσει την εξαγορά μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού, η οποία στη συνέχεια θα υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού της Γερμανός σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην από 9.5.2006 ανακοίνωση της Cosmote.

Με βάση τα ανωτέρω η δημόσια πρόταση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2006. Πέραν της ως άνω συμφωνίας, ήδη η Cosmote απέκτησε στις 9.5.2006, μέσω χρηματιστηρίου, μετοχές που εκπροσωπούν το 7,97% του μετοχικού κεφαλαίου της Γερμανός στην τιμή των 19 ευρώ ανά μετοχή.

H συνολική αξία της επιχείρησης (firm value) των δραστηριοτήτων της Γερμανός που δε θα εντάσσονται στις στρατηγικές προτεραιότητές της, συμφωνήθηκε από την Cosmote και τον κ. Π. Γερμανό στα 158,1 εκ. ευρώ.

Η μεταβίβαση αυτών των δραστηριοτήτων στον κ. Π. Γερμανό ή σε εταιρία συμφερόντων τουαναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 42%, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της Γερμανός.

Μετά τη δημόσια προσφορά, ο κ. Π. Γερμανός θα επανεπενδύσει στην Γερμανός για διάστημα 3 έως 5 ετών, αφενός μεν αγοράζοντας από την Cosmote ποσοστό 10% της εταιρίας ειδικού σκοπού που θα κατέχει τις μετοχές της Γερμανός, αφετέρου δε μέσω δανείου προς την εταιρία αυτή, το οποίο θα χορηγήσει εταιρία πλήρως ελεγχόμενη από τον κ. Π. Γερμανό. Το συνολικό ποσό της επανεπένδυσης του κ. Π. Γερμανού θα ανέλθει σε 145 εκ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρθηκε στην από 9.9.2006 ανακοίνωση της εταιρίας, η συνολική αξία της συναλλαγής αναμένεται να ανέλθει έως 1,58 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό κόστος, μετά την πώληση των λειτουργιών που προαναφέρθηκαν και την επανεπένδυση του κ. Π. Γερμανού θα ανέλθει στα 1,3 δισ. ευρώ περίπου.

Ως οικονομικός σύμβουλος της Cosmote για τη συναλλαγή ενήργησε η J.P. Morgan Plc η οποία γνωμοδότησε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Cosmote για το εύλογο της όλης συναλλαγής από χρηματοοικονομικής πλευράς για την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v