Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Η επόμενη μέρα από το deal με Γερμανός

Η μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 30% και τα οικονομικά οφέλη από το δίκτυο του Γερμανού σε Ελλάδα και Βαλκάνια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την Cosmote από το deal με το Γερμανό, σύμφωνα με την παρουσίαση του deal στους αναλυτές. Ενδιαφέρον για την αγορά της Σερβίας. Τι ειπώθηκε για τον ανταγωνισμό.

Cosmote: Η επόμενη μέρα από το deal με Γερμανός
Η μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 30% και τα οικονομικά οφέλη από το δίκτυο του Γερμανού σε Ελλάδα και Βαλκάνια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την Cosmote από το deal με το Γερμανό, σύμφωνα με την παρουσίαση του deal στους αναλυτές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Cosmote, κ. Βαγγέλη Μαρτιγόπουλο, η συμφωνία με τη Γερμανός δίνει πολλά πλεονεκτήματα στο επιχειρησιακό σχέδιο της Cosmote στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι συνέργιες θα φανούν αμέσως, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων. Όπως τονίζει ο οικονομικός διευθυντής της Cosmote, κ. Φωτιάδης, η Cosmote θα επιτύχει καλύτερη διατήρηση των πελατών της, μείωση των λειτουργικών της εξόδων τουλάχιστον κατά 30%, καθώς και οικονομικά οφέλη από τη δραστηριότητα του δικτύου σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Σχετικά με ερωτήσεις των αναλυτών για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του ανταγωνισμού και ειδικά των άλλων δικτύων, Vodafone και TIM, η διοίκηση της Cosmote απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας μόνο ότι τα δυο συγκεκριμένα δίκτυα έχουν δικά τους καταστήματα λιανικής.

Μάλιστα, σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση των franchisees, η Cosmote τονίζει ότι οι επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων Γερμανός ξέρουν τον τρόπο να ικανοποιήσουν τους franchisees.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η διοίκηση της Cosmote στη δραστηριότητα στα Βαλκάνια και σύμφωνα με τον κ. Μαρτιγόπουλο σε σχετική ερώτηση αναλυτή της Lehman Brothers, τους ενδιαφέρει η αγορά της Σερβίας και στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με αυτό.

Το brand της Cosmote, τονίζουν οι επικεφαλείς της εταιρίας, θα αποκτήσει μεγαλύτερη διείσδυση και παράλληλα, θα αυξηθεί η γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Cosmote, κ. Η.Φωτιάδη, ο Π. Γερμανός θα εξαγοράσει έναντι 148 εκατ. ευρώ τη βιομηχανική μονάδα παραγωγής Sunlight καθώς και τα καταστήματα σε Πολωνία, Κύπρο και Ουκρανία.

Η Cosmote αποκτά το δίκτυο της Γερμανός στις χώρες που την ενδιαφέρουν και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σκόπια. Στόχος της είναι να διατηρήσει το brand Γερμανός καθώς επίσης και όλη την γκάμα των δραστηριοτήτων των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Νωρίτερα η Cosmote ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 7,97% του μετοχικού κεφαλαίου της Γερμανός ύστερα από την απόκτηση 6.500.000 μετοχών της Γερμανός ΑΒΕΕ, μέσω αγορών που πραγματοποίησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΧΑ στην τιμή των 19 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v