Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Γερμανός: Τι πουλά, τι αγοράζει

Το φθινόπωρο του 2006 υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες μεταξύ Cosmote και Π. Γερμανού.

Π. Γερμανός: Τι πουλά, τι αγοράζει
Το φθινόπωρο του 2006 υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες μεταξύ Cosmote και Π. Γερμανού.

Συγκεκριμένα μετά τη δημόσια προσφορά της Cosmote για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Γερμανός ΑΒΕΕ, που υπολογίζεται να έχει τελεσφορήσει το Σεπτέμβριο του 2006 και αφού η μετοχή της εταιρείας αποσυρθεί από το ΧΑ, ο Π. Γερμανός θα αγοράσει το τμήμα της βιομηχανικής παραγωγής μπαταριών σε Ελλάδα και εξωτερικό και το δίκτυο καταστημάτων σε Ουκρανία (50 καταστήματα), Πολωνία (340 καταστήματα) και Κύπρο (19 καταστήματα).

Η κατασκευή μπαταριών και τα δίκτυα σε Ουκρανία, Πολωνία και Κύπρο θα αποτελούν τέσσερις ξεχωριστές εταιρείες. Κατόπιν θα αγοράσει το 10% της εταιρείας που έχει πουληθεί εξ ολοκλήρου στην Cosmote και δραστηριοποιείται με καταστήματα σε Ελλάδα (335 καταστήματα), Ρουμανία (104 καταστήματα), Σκόπια (23 καταστήματα) και Βουλγαρία (77 καταστήματα).

H εταιρεία θα είναι μη εισηγμένη με πρόεδρο τον κ. Π. Γερμανό και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Καραγιάννη. Το τίμημα των συγκεκριμένων συναλλαγών υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη ανάγνωση άμεσα ωφελημένη από τη συμφωνία Cosmote και Γερμανός φαίνεται πως θα είναι η δραστηριότητα του Π. Γερμανού στην αλυσίδα ειδών πληροφορικής Multirama και τα καταστήματα Public.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι στις προθέσεις της Multirama να δραστηριοποιηθεί στην πώληση υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Όπως όμως τονίζεται από κύκλους της Γερμανός, δεν αποκλείεται να προκύψουν συνέργειες για την Cosmote και από αυτή τη δραστηριότητα του Π. Γερμανού, ο οποίος κατέχει το 48,03% του μετοχικού κεφαλαίου της Multirama.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v