Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός - CosmΟΤΕ: Υπεγράφη το deal (upd)

Στην τιμή των 19 ευρώ θα αγοραστεί από την CosmΟΤΕ το 42% της Γερμανός, ενω θα ακολουθήσει δημόσια προσφορά. Στο 1,3 δισ. ευρώ, το ”καθαρό” τίμημα μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν ενδιαφέρουν τον όμιλο ΟΤΕ. Θα παραμείνει πρόεδρος ο κ. Π. Γερμανός. Μετά από το τέλος Αυγούστου η δημόσια προσφορά για το 100%.

Γερμανός - CosmΟΤΕ: Υπεγράφη το deal (upd)
Υπεγράφη έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις η συμφωνία μεταξύ της CosmΟΤΕ και της εταιρίας Γερμανός.



Η CosmΟΤΕ προχωρά στην αγορά του 42% της Γερμανός ΑΒΕΕ, με τίμημα 19 ευρώ ανά μετοχή και προτίθεται να καταθέσει δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας. Οι όροι της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθούν πριν από την υποβολή της, η οποία δεν αναμένεται πριν από το τέλος του Αυγούστου 2006.

Το σύνολο του κόστους απόκτησης των μετοχών θα φτάσει το 1,58 δισ. ευρώ, ενώ κατόπιν της αφαίρεσης περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα πουληθούν το καθαρό τίμημα προσδιορίζεται στα 1,3 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας νυχτερινές πληροφορίες του euro2day.gr.

Η CosmΟΤΕ θα πουλήσει σε συμφέροντα του κ. Π. Γερμανού τις δραστηριότητες που δεν την ενδιαφέρουν, όπως π.χ. τη μονάδα παραγωγής μπαταριών Sunlight και των θυγατρικών της σε Γερμανία και Σερβία καθώς και το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός σε Πολωνία, Ουκρανία και Κύπρο.

O κ. Πάνος Γερμανός θα παραμείνει πρόεδρος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ενώ μετά τη δημόσια προσφορά θα επανεπενδύσει στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε ποσοστό 10% της τελικής συμμετοχής της CosmOTE. Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της CosmΟΤΕ, η εξαγορά αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρίας από τον πρώτο μόλις χρόνο ενοποίησης, χωρίς επιπτώσεις στη μερισματική της πολιτική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CosmOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε σχετικά: ”Η κυρίαρχη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη ΝΑ. Ευρώπη ενώνει δυνάμεις με το καλύτερο εμπορικό δίκτυο της περιοχής, μια κίνηση που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς μας στόχους και τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Διαβλέποντας έγκαιρα τις εξελίξεις στην αγορά, ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση με τους πελάτες μας καθετοποιώντας τη λειτουργία μας.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η CosmOTE εδραιώνει την ηγετική της παρουσία στην περιοχή προσφέροντας στους πελάτες της άμεση, εξειδικευμένη και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επένδυση σε ένα ευρύ, εδραιωμένο και αποτελεσματικό εμπορικό δίκτυο με ισχυρό όνομα και παρουσία σε τέσσερις αγορές όπου η CosmOTE δραστηριοποιείται ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου, καθώς επιτυγχάνουμε αύξηση των εσόδων μας και εξοικονόμηση κόστους, δημιουργώντας υπεραξία για όλους τους μετόχους μας”.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της CosmOTE και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμφωνίας για ολόκληρο τον όμιλο ΟΤΕ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v