Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΛΤΑ Project: Η ανακοίνωση για deal με Μυτιληναίο

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας των πέντε βασικών της μετόχων για την μεταβίβαση του 52,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, από κοινού στην εταιρία Μυτιληναίος, επιβεβαίωσε η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ Project.

ΔΕΛΤΑ Project: Η ανακοίνωση για deal με Μυτιληναίο
Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας των πέντε βασικών της μετόχων για την μεταβίβαση του 52,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, από κοινού στην εταιρία Μυτιληναίος και στον κύριο μέτοχό της κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, επιβεβαίωσε η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ Project.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ Project, το ανωτέρω ποσοστό δύναται να ανέλθει σε 70% περίπου εφόσον οι πωλητές εξασκήσουν το προβλεπόμενο δικαίωμα προαίρεσης (put option) για την πώληση επιπλέον μετοχών που αντιστοιχούν στο 17.4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Σημειώνεται, πως η εν λόγω συμφωνία ενισχύει σημαντικά τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ Project, η οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να συγκεντρώσει το σύνολο της δραστηριότητας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίου.



Επιπλέον, λειτουργώντας στο ασφαλές και έντονα δυναμικό περιβάλλον του Ομίλου Μυτιληναίου η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα:

α) Να αναπτύξει, επεκτείνει και υλοποιήσει το επενδυτικό της σχέδιο,

β) Να αξιοποιήσει πλήρως την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει,

γ) Να συμβάλει στην δημιουργία ενός ηγέτη στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Όμιλος θα χρησιμοποιήσει και την καινοτόμο δραστηριότητα της ΔΕΛΤΑ Project, στην υλοποίηση Υδροηλεκτρικών και Αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά από τις επενδύσεις εταιριών και πελατών του Ομίλου.

Μετά την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση μέρους των μετοχών τους, οι μέτοχοι της εταιρίας που σήμερα είναι εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, καθώς και τα διευθυντικά της στελέχη, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τον κ. Αναστάσιο Δεληγιώργη να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Λεπτομερής αναφορά στην στρατηγική και την οργάνωση της εταιρίας αναμένεται να γίνει από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου στη τακτική γενική συνέλευση, σε ημ/νία και χώρο ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v