Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος-ΔΕΠΡΟ: Τι θα γίνει με την ΡΟΚΑΣ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΡΟ, που θα προκύψει κατόπιν των ριζικών αλλαγών στη μετοχική της σύνθεση, θα πρέπει να έλθει προς έγκριση οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τη θυγατρική της ΔΕΛΤΑ Ενεργειακή και την ΡΟΚΑΣ, όπως προβλέπει το μνημόνιο που είχε υπογράψει με την τελευταία, η Δέλτα Project

Μυτιληναίος-ΔΕΠΡΟ: Τι θα γίνει με την ΡΟΚΑΣ
Κατόπιν της πλήρης επιβεβαίωσης των πληροφοριών του euro2day.gr, για εξαγορά της πλειοψηφίας της ΔΕΛΤΑ Project από τον όμιλο Μυτιληναίου (σε ποσοστό 52,6% έναντι 2,45 ευρώ ανά μετοχή) ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά αποκτά η έκβαση που θα έχουν κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι διαπραγματεύσεις της έως πρότινος διοίκησης της ΔΕΠΡΟ με τη ΡΟΚΑΣ, για την εξαγορά της ενεργειακής θυγατρικής της πρώτης (ΔΕΛΤΑ Ενεργειακή) από την δεύτερη.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει ”μνημόνιο αλληλοκατανόησης”, (MOU), που αφορούσε την εξαγορά του 60% της ΔΕΛΤΑ Ενεργειακής από τη ΡΟΚΑΣ έναντι τιμήματος μεταξύ 25-35 εκατ. ευρώ, το ακριβές ύψος του οποίου θα καθοριζόταν μετά από due diligence.

Εν συνεχεία προβλεπόταν η σύναψη τελικής συμφωνίας που θα ετίθετο προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια των δύο εισηγμένων εταιριών, κάτι τι οποίο δεν συνέβη μέχρι σήμερα.΄

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη από σήμερα το πρωί, η ΔΕΛΤΑ Project έστειλε επιστολή προς τη ΡΟΚΑΣ, ενημερώνοντας για τις ριζικές μεταβολές στη μετοχική της σύνθεση, οι οποίες θα συνοδευτούν κι από τις εύλογες αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο.

Κατόπιν αυτού, οποιαδήποτε συμφωνία με τη ΡΟΚΑΣ για τη ΔΕΛΤΑ Ενεργειακή, θα πρέπει να εγκριθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ΔΕΛΤΑ Project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v