Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Eπίσημα εγκαίνια του ΑΙΤ

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Athens Information Technology (A.I.T.), του ομίλου Ιntracom στην Παιανία, παρουσία μελών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού χώρου.

Ιntracom: Eπίσημα εγκαίνια του ΑΙΤ
Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Athens Information Technology (A.I.T.), της Ιntracom στην Παιανία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ομίλου Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης, τόνισε: ”Πέρασαν 25 χρόνια από την ίδρυση της Ιντρακόμ και σήμερα ξεκινάμε μία καινούργια προσπάθεια, εξίσου δύσκολη με εκείνη του 1977. Τότε πιστέψαμε στο όραμα μας και τώρα πράττουμε το ίδιο για αυτό το σύγχρονο κέντρο γνώσης”.

Τον αγιασμό του Α.Ι.Τ. τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος έκοψε την κορδέλα από κοινού με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Πρόεδρο του Α.Ι.Τ. κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών, επιχειρηματίες και προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Α.Ι.Τ. που δημιουργήθηκε από τον όμιλο Intracom, ”ανοίγει τις πύλες” του στους πρώτους 40, αυστηρά επιλεγμένους, Έλληνες και ξένους μεταπτυχιακούς σπουδαστές, στις 26 Αυγούστου 2002. Σε συνεργασία με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Carnegie Mellon University (CMU) θα προσφέρει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, διεθνώς αναγνωρισμένο, Master of Science in Information Networking.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης απευθυνόμενος προς τους 400 και πλέον προσκεκλημένους υπογράμμισε ότι ”η ίδρυση του ΑΙΤ είναι μία σημαντική στιγμή για την έρευνα και την ανάπτυξη στη χώρα. Αποτελεί μία πρωτοβουλία που θέτει την έρευνα ως κλειδί στην προσπάθεια της Ελλάδας για ανταγωνιστικότητα και σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Κάλεσε τους έλληνες επιχειρηματίες να μιμηθούν το όραμα της Intracom και τόνισε ότι ”πριν 20 χρόνια κανείς δε μπορούσε να διανοηθεί ότι η Ελλάδα σήμερα θα βρίσκεται σε αυτή τη θέση της υψηλής τεχνολογίας”.

Τη δημιουργία του Α.Ι.Τ. χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και μέλος του Δ.Σ. του ΑΙΤ, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος επισημαίνοντας ότι ”περισσότερο από ποτέ, οι αξιόπιστοι Έλληνες επιχειρηματίες δεν αρκούνται στην παραγωγή και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και ανοίγουν δρόμους προόδου”.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΑΙΤ, Καθηγητής κ. Χρήστος Χαλκιάς, τόνισε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι καθώς το κέντρο σκοπεύει να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης για ταλαντούχους σπουδαστές και ερευνητές, παρέχοντας υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών.



Μηνύματα για την ίδρυση του Α.Ι.Τ. απέστειλαν ο Πρύτανης του Carnegie Mellon κ. Jared Cohon, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη Βιομηχανία και Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Erkki Liikanen και ο κ. John Rangos, δια βίου μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου του Carnegie Mellon. Επίσης, μήνυμα απέστειλε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Ντελόρ ο οποίος τόνισε ότι ”τέτοιες πρωτοβουλίες ταιριάζουν απόλυτα με το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα στη διευρυνόμενη Ένωση για το καλό του συνόλου του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος”.

Κύριος ομιλητής στα χθεσινά εγκαίνια, ήταν ο Καθηγητής κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, Chairman of EECS Dept. του Πανεπιστημίου Berkeley της California και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημόνων των Η.Π.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v