Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmΟΤΕ: Εξαγοράζει το 34,89% της Γερμανός

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις βρίσκεται η CosmΟΤΕ για την εξαγορά του ποσοστού (34,890%) που κατέχει ο κ. Π. Γερμανός στη Γερμανός. Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η CosmΟΤΕ την Τρίτη θα υποβάλει δημόσια πρόταση για το 100% της Γερμανός. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών έως τη Δευτέρα. To deal με βάση τις τρέχουσες τιμές υπολογίζεται στα 510 εκατ. ευρώ (174 δισ. δρχ.).

CosmΟΤΕ: Εξαγοράζει το 34,89% της Γερμανός
Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι CosmΟΤΕ και Πάνος Γερμανός για την πώληση της συμμετοχής του δεύτερου στη φερώνυμη εταιρία προς τη θυγατρική του ΟΤΕ.

Ο κ. Πάνος Γερμανός είναι κύριος μέτοχος και ιδρυτής της εισηγμένης εταιρίας Γερμανός ΑΒΕΕ και κατέχει το 34,890% του μετοχικού της κεφαλαίου. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, η CosmΟΤΕ θα αποκτήσει τον έλεγχο της Γερμανός ΑΒΕΕ.

To deal με βάση τις τρέχουσες τιμές υπολογίζεται στα 510 εκατ. ευρώ (174 δισ. δρχ.).

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη Γερμανός θα πουλήσει τη συμμετοχή της στα ΚΑΕ προς τον ”συνεταίρο” της, τη Folli Follie.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση του deal θα ακολουθήσει -πιθανόν την Τρίτη- δημόσια πρόταση εκ μέρους της CosmΟΤΕ για την απόκτηση του 100% της εταιρίας.

Οι δύο εταιρίες ζήτησαν την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τους, έως τη Δευτέρα 8 Μαΐου, για την προστασία του επενδυτικού κοινού. Το αίτημα έγινε δεκτό απο τις χρηματιστηριακές αρχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της CosmΟΤΕ, η συμφωνία τελεί υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της εταιρίας και τις αρμόδιες αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γερμανός αναφέρει τα ακόλουθα:

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι ενημερώθηκε σήμερα από τον κύριο μέτοχο και ιδρυτή της κ. Πάνο Γερμανό, ότι ο κ. Πάνος Γερμανός βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρία COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., που εφόσον καταλήξουν επιτυχώς, θα οδηγήσουν στην εξαγορά του ποσοστού του κ. Π. Γερμανού και συνακόλουθα στην απόκτηση του ελέγχου της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από την COSMOTE, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα και αρχές.

Εν όψει των ανωτέρω, και για την προστασία του επενδυτικού κοινού, η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ ζητάει την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της μέχρι και την Δευτέρα 8 Μαΐου 2006, οπότε, όπως ενημερώθηκε, τα μέρη αναμένεται να προβούν σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Cosmote αναφέρει τα ακόλουθα:

”H COSMOTE KINHTEΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον κ. Πάνο Γερμανό, κύριο μέτοχο και ιδρυτή της εισηγμένης εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, οι οποίες, εφόσον καταλήξουν επιτυχώς, θα οδηγήσουν στην εξαγορά από την COSMOTE του ποσοστού συμμετοχής του κ. Π. Γερμανού και συνακόλουθα στην απόκτηση του ελέγχου της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της COSMOTE και τις αρμόδιες αρχές.

Εν όψει των ανωτέρω, και για την προστασία του επενδυτικού κοινού, η COSMOTE ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2006, οπότε η COSMOTE αναμένεται ότι θα προβεί σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v