Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αναμένει αύξηση 46% στα ΚΠΦ του 2006

Αύξηση 34% αναμένεται να παρουσιάσει ο τζίρος της Intralot στο σύνολο του 2006, αγγίζοντας τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να αυξηθούν κατά 46% στα 220 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κώστα Αντωνόπουλο.

Intralot: Αναμένει αύξηση 46% στα ΚΠΦ του 2006
Αύξηση 34% αναμένεται να παρουσιάσει ο τζίρος της Intralot στο σύνολο του 2006, αγγίζοντας τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να αυξηθούν κατά 46% στα 220 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κώστα Αντωνόπουλο.

Ο ίδιος μιλώντας στη γενική συνέλευση της Intralot, τόνισε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης για το α’ τρίμηνο του 2006, η αύξηση του ενοποιημένου τζίρου θα ανέλθει στο 73% αγγίζοντας τα 178 εκατ. ευρώ, και των κερδών προ φόρων σε 70% αγγίζοντας τα 65 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον έτος, η διοίκηση αναμένει την εξέλιξη έξι διαγωνισμών που αφορούν την Τουρκία για έργο 800 εκατ. ευρώ, τη Μ. Βρετανία για έργο 6,5 δισ. ευρώ, τη Νότιο Αφρική 500 εκατ., τη Ρωσία 3 δισ., την Ταϊβάν 3 δισ. και την Αυστραλία 400 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από τη διοίκηση, τόσο η χρονιά που διανύουμε όσο και το 2007, η Intralot έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από σημαντικά γεγονότα που θα καθορίσουν την περαιτέρω ανοδική πορεία της: διαγωνισμούς που αφορούν σε μεγάλα έργα, ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών κρατικών φορέων τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο – όπως στην Τουρκία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, την Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική- αλλά και την αύξηση της απήχησης των παιχνιδιών προκαθορισμένου στοιχήματος στις 13 χώρες όπου η Intralot έχει ανάλογα συμβόλαια ενόψει και της διεξαγωγής του Μουντιάλ Ποδοσφαίρου στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2006.

Επιπλέον σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη της Intralot, για τα επόμενα χρόνια, αναμένεται από την πολλά υποσχόμενη νέα σειρά προϊόντων GameWareX που σηματοδοτεί την είσοδό της εταιρίας στον τομέα της ψυχαγωγίας με στόχο την προσέλκυση νεαρότερων ηλικιακών ομάδων αλλά και την αξιοποίηση νέων μέσων και δικτύων για τη λειτουργία τυχερών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών αλλά και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Επίσης, η εταιρία αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών στη συνεδρίαση 18ης Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει δώσει ήδη προμέρισμα ύψους 0,23 ευρώ, το οποίο θα αφαιρεθεί από το μέρισμα.

Το θέμα για την έκδοση ομολογιακού δανείου θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση, καθώς η σημερινή γ.σ. της Intralot δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη απαρτία για το ανωτέρω θέμα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε, πως: ”Το 2005 ήταν μια χρονιά-σταθμός για τον Όμιλο INTRALOT, ο οποίος με συνέπεια και δυναμισμό συνέχισε τη διεθνή ανάπτυξη του. Η ανοδική πορεία του Ομίλου μας αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του έτους 2005, τα οποία εκπληρώνουν τις προσδοκίες των μετόχων μας και δικαιώνουν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μας”.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v