Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Εξαγορά της Spider Ενεργειακή

Αποδεκτή έγινε η δεσμευτική πρόταση της εταιρίας Μυτιληναίος προς τους μετόχους της εταιρίας SPIDER Ενεργειακή για την εξαγορά του ποσοστού 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, επιβεβαίωσε η διοίκηση της πρώτης.

Μυτιληναίος: Εξαγορά της Spider Ενεργειακή
Αποδεκτή έγινε η δεσμευτική πρόταση της εταιρίας Μυτιληναίος προς τους μετόχους της εταιρίας SPIDER Ενεργειακή για την εξαγορά του ποσοστού 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το euro2day.gr.

Η SPIDER Ενεργειακή εδρεύουσα στα Ιωάννινα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για σημαντικό σταθμό στην επέκταση του Ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς προσθέτει στο υπάρχον αιολικό δυναμικό του Ομίλου 67MW από αιολική ενέργεια (ξεπερνώντας στο σύνολο του Ομίλου τα 150MW), 7 MW από μικρά υδροηλεκτρικά καθώς και το δικαίωμα απόκτησης επιπλέον 195 MW αιολικών πάρκων τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία αδειοδότησης.

Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος προχωράει στην κατασκευή του Σταθμού Συμπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας μεγέθους 340 MW, ο οποίος αποτελεί την πρώτη φάση του ενεργειακού κέντρου Αγίου Νικολάου συνολικού μεγέθους 750 MW ηλεκτρικής ισχύος.

Παράλληλα, ενισχύει τη θέση του στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και ρύπων με την ?δεια Προμήθειας μεγέθους 310 MW.

Σχετικά με την εξαγορά ο γενικός διευθυντής ενέργειας του ομίλου Mυτιληναίος, κ. Γιάννης Δεσύπρης, δήλωσε: ”Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση του Ομίλου στον σημαντικό τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και εξισορροπεί σε μέγεθος την προβλεπόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους θερμικούς μας σταθμούς. Ο πλήρης σχεδιασμός της ενεργειακής επέκτασης του Ομίλου θα αναλυθεί λεπτομερώς στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 16ης Μαίου 2006”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v