Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΛΠΕ: Κατακυρώθηκε κοίτασμα αερίου της Αιγύπτου

Στα ΕΛΠΕ κατακυρώθηκε η περιοχή West Obayed στην Αίγυπτο στην οποία βρίσκονται κοιτάσματα φυσικού αερίου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του euro2day.gr. Η τελική σύμβαση μεταξύ της EGPC και των ΕΛΠΕ θα συνυπογραφεί από τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου.

EΛΠΕ: Κατακυρώθηκε κοίτασμα αερίου της Αιγύπτου
Στα ΕΛΠΕ κατακυρώθηκε η περιοχή West Obayed στην Αίγυπτο στην οποία βρίσκονται κοιτάσματα φυσικού αερίου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του euro2day.gr.

Eιδικότερα, ο Κρατικός Οργανισμός Πετρελαίου της Αιγύπτου, EGPC, ανακοίνωσε την Κυριακή 30 Απριλίου 2006 τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού παραχωρήσεων για Έρευνα & Παραγωγή Υδρογονανθράκων (International Bid Round-1 2005)όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Οπως τονίζουν τα ΕΛΠΕ, στα πλαίσια της στρατηγικής για ανάπτυξη του τομέα Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων, συμμετείχαν στον ως άνω διαγωνισμό, έχοντας υποβάλει προσφορές για 2 από τις 13 προς παραχώρηση περιοχές.

Η EGPC ενημέρωσε την ελληνική εταιρία ότι η περιοχή West Obayed στη Δ. Έρημο κατακυρώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια ως διαχειριστή (operator) και την προσκάλεσε σε τελικές διαπραγματεύσεις στο Κάιρο (εντός του Μαΐου) για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.

Η περιοχή West Obayed έχει έκταση 1,841 τετ. χλμ. και συνορεύει με την περιοχή Obayed, στην οποία βρίσκεται σε παραγωγή κοίτασμα φυσικού αερίου το οποίο διαχειρίζεται η Shell.

Η δέσμευση των ΕΛΠΕ για τα τρία πρώτα χρόνια της ερευνητικής περιόδου στο West Obayed περιλαμβάνει την εκτέλεση σεισμικών καταγραφών και τριών ερευνητικών γεωτρήσεων όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η τελική σύμβαση μεταξύ της EGPC και των ΕΛΠΕ θα συνυπογραφεί από τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου και θα έχει ισχύ νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v