Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Εθνική στο νέο ασφαλιστικό ταμείο τραπεζών

Τελικώς, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε πριν από λίγο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα να καταθέσει αύριο αίτηση εισαγωγής του επικουρικού της ταμείου στον νέο ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό που προβλέπεται με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Και η Εθνική στο νέο ασφαλιστικό ταμείο τραπεζών
του Γ. Μαντέλα

Τελικώς, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε πριν από λίγο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα να καταθέσει αύριο αίτηση εισαγωγής του επικουρικού της ταμείου στον νέο ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό που προβλέπεται με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Η άποψη που επικράτησε μεταξύ των διοικούντων την τράπεζα ήταν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επισπευσθεί και η ένταξη του κυρίου ταμείου της τράπεζας στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα, κάτι τετοιο προβλέπονταν να γίνει την 1/1/2008.

Αντιθέτως, τώρα, με το νέο νόμο, η ένταξη στο νέο επικουρικό θα επισπεύσει και την ένταξη του κυρίου ταμείου, γεγονός το οποίο θα είναι επωφελές για την τράπεζα.

”Κατά συνέπεια, υποβάλλουμε την αίτηση για το επικουρικό, για να κερδίσουμε χρόνο με το κύριο ταμείο” εξήγησε στο euro2day.gr διοικητικό στέλεχος της τράπεζας. Και κατέληξε: ”Αλλιώς θα περιμέναμε ως το 2008, πράγμα που δεν μας συμφέρει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v