Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η ρήτρα καυσίμου στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προμηνύουν οι χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης, Ν. Στεφάνου περί ”ρήτρας καυσίμου”. Η ρήτρα καυσίμου, πρακτικά, σημαίνει ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου.

Πιθανή η ρήτρα καυσίμου στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προμηνύουν οι προτάσεις του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης περί ρήτρας καυσίμου, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Ο κ. Νίκος Στεφάνου, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια, καθώς, όπως δήλωσε, η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε σημαντικά το προηγούμενο έτος -με 270 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα- λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η ρήτρα καυσίμου, πρακτικά, σημαίνει ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Στεφάνου, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, θα αποφασίσει για το ζήτημα όταν υπάρξει σχετική εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο ζητεί να αναπροσαρμόζει τα τιμολόγια με βάση την πορεία των τιμών καυσίμων που χρησιμοποιεί για την παραγωγή ρεύματος, ενώ για το ίδιο ζήτημα βρίσκεται σε επαφή και με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v