Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Δεν βιαζόμαστε για στρατηγικό επενδυτή

Ο ΟΤΕ ”δεν βιάζεται” να βρει στρατηγικό επενδυτή, μολονότι αρκετοί ευρωπαϊκοί όμιλοι τηλεπικοινωνιών έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον για την εξαγορά του 38% που κατέχει η κυβέρνηση στον οργανισμό, δηλώνει ο Π. Βουρλούμης στους Financial Times. ”Αρκετά τα ζητήματα πριν προχωρήσουμε με CosmΟΤΕ”, δηλώνει ο ίδιος.

Βουρλούμης: Δεν βιαζόμαστε για στρατηγικό επενδυτή
Ο ΟΤΕ ”δεν βιάζεται” να βρει στρατηγικό επενδυτή, μολονότι αρκετοί ευρωπαϊκοί όμιλοι τηλεπικοινωνιών έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον για την εξαγορά του 38% που κατέχει η κυβέρνηση στον οργανισμό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Παναγής Βουρλούμης, σε δηλώσεις του στην ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα Kerin Hope.

Την περασμένη εβδομάδα ο ΟΤΕ διέθεσε 150 εκατ. ευρώ για επαναγορά του 2,4% της CosmOTE, αυξάνοντας το μερίδιό του στο 66,54%, προκαλώντας φημολογίες ότι ο Οργανισμός σκοπεύει να απορροφήσει τον φορέα κινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Πάντως ο κ. Βουρλούμης δηλώνει στους FT ότι η εξαγορά του 100% της CosmOTE δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

”Θελήσαμε να διασφαλίσουμε τον πλήρη έλεγχο της CosmOTE, αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη ζητήματα στην ατζέντα” αναφέρει. ”Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή μάλλον απέχει ακόμη”.

Αρκετοί ευρωπαϊκοί όμιλοι τηλεπικοινωνίας, μεταξύ των οποίων η Deutsche Telekom, φέρονται να έχουν προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση. Κορυφαίο ωστόσο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας ύψους 1,6 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνει τηλεπικοινωνιακή συμφωνία. ”Δεν θέλουμε μια ευκαιριακή πώληση,” δήλωσε.

Ο κ. Βουρλούμης τόνισε ότι οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της Rom Telecom -η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον ΟΤΕ- που έχουν προγραμματιστεί για το β’ τρίμηνο, έχουν ”παγώσει” εξαιτίας της διαμάχης με τις ρουμάνικες ρυθμιστικές αρχές. Η εισαγωγή του ρουμάνικου φορέα στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου εκτιμάται ότι θα αποτιμήσει την εταιρία στα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v