Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Συμφωνία συνεργασίας με GlaxoSmithKline

Συμφωνία συνεργασίας με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Lavipharm, Αθ. Λαβίδας, η οποία προβλέπει τη φυσική διανομή στην Ελλάδα όλων των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων της GlaxoSmithKline μέσω της θυγατρικής Pharma Logistics.

Lavipharm: Συμφωνία συνεργασίας με GlaxoSmithKline
Την επικείμενη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στη Lavipharm και την GlaxoSmithKline (GSK), τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία διεθνώς, ανακοίνωσε ο κ. Θανάσης Λαβίδας, πρόεδρος του Ομίλου Lavipharm στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου.

H συμφωνία αφορά στην φυσική διανομή στην Ελλάδα όλων των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων της GlaxoSmithKline από τον όμιλο και συγκεκριμένα από τη θυγατρική του εταιρία, Pharma Logistics Α.Ε.

”Βασικό μας στόχος αποτελεί πάντα η ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, που σε συνδυασμό με τη γρήγορη προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα της αγοράς, δίνει στον όμιλο ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η νέα αυτή συνεργασία με την GlaxoSmithKline αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι μεγάλες πολυεθνικές του χώρου”, σχολίασε ο κ. Λαβίδας κατά της διάρκεια σχετικής του ομιλίας προς τους μετόχους της Lavipharm.

Ειδικότερα, η συμφωνία θα αφορά στην αποθήκευση, αποκλειστική διανομή και εοφοσήμανση όλων των προϊόντων της GSK. Η Pharma Logistics είναι θυγατρική εταιρία της Lavipharm που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες logistics, αποθήκευσης και διαχείρισης φαρμακευτικών προϊόντων. Το ύψος των προϊόντων που θα διακινηθούν ξεπερνά τα 250 εκ. € ετησίως.

Επιπρόσθετα, η επικείμενη συμφωνία συνεργασίας με την GlaxoSmithKline συμπίπτει χρονικά και με την στρατηγική απόφαση του Ομίλου Lavipharm να επενδύσει στο χώρο των logistics, με την κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Διανομής στο Νομό Αττικής.

Η επένδυση αυτή στοχεύει όχι μόνο στη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών πανελλαδικά αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας της αλυσίδας ανεφοδιασμού στο χώρο του φαρμάκου. Το Κέντρο Διανομής, που θα καλύπτει 8.000 τ.μ. και θα έχει ύψος 11 μ., θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2003.

Η GlaxoSmithKline, ηγετική εταιρία παγκοσμίως κυρίως στον τομέα της έρευνας φαρμακευτικών προϊόντων, εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρία, που κατέχει το 7% περίπου της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς, δραστηριοποιείται και στον χώρο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (OTC). Στην GSK εργάζονται διεθνώς πάνω από 100.000 άτομα, ενώ το 2001 οι πωλήσεις της παγκοσμίως, έφθασαν τα 29,5 δισ. δολάρια.

Η Lavipharm είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος όμιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, προώθησης και διανομής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα. Το 2001 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Lavipharm έφθασε τα 290,6 εκ. €

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v