Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμφωνία συνεργασίας με EBRD

Συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία αποκτά τη δυνατότητα να παρέχει μέσω του δικτύου της τραπεζικές εργασίες διασυνοριακού εμπορίου με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ.

Πειραιώς: Συμφωνία συνεργασίας  με EBRD
Συμφωνία συνεργασίας με την EBRD (European Bank for Reconstruction and Development - Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης) υπέγραψε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, ο όμιλος Τραπέζης Πειραιώς εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Εμπορίου ( Trade Facilitation Programe) της EBRD που αφορά στην ενίσχυση του εξωτερικού εμπορίου των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά τη δυνατότητα να παρέχει μέσω του δικτύου της τραπεζικές εργασίες διασυνοριακού εμπορίου (π.χ. επιβεβαίωση ενεγγυων πιστώσεων, αποδοχή εγγυήσεων, αποδοχή stand-by letter of credit) με τη συνεργασία και την εγγύηση της EBRD διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη του εμπορίου και των συναλλαγών στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζας Πειραιώς, είναι η μοναδική μέχρι στιγμής Ελληνική Τράπεζα η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. H EBRD συμβάλλει σημαντικά σ’ αυτή τη συμφωνία αναλαμβάνοντας μέρος των κινδύνων που δημιουργούνται.

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα πλαίσια των όρων και των κανόνων που έχουν πλέον τώρα αρχίσει να θέτονται για την οργάνωση του εμπορίου στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καθιστούν τη συνεργασία με την EBRD και την εγγύηση που παρέχει, πολύ σημαντική για όλους τους συναλλασσόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v