Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κωστόπουλος: Με προσοχή η διεθνής επέκταση

Στόχος της Alpha Bank είναι η αύξηση κερδών κατά 20% ανά μετοχή (σε μέσο όρο) για την περίοδο 2006-2008, δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος. Διανομή δωρεάν μετοχών (4ν/10π) και μέρισμα 0,84 ευρώ. Εφάπαξ έκτακτη παροχή στο σύνολο του προσωπικού, που ανέρχεται στο 3,5% των τακτικών ετήσιων αποδοχών εκάστου.

Γ. Κωστόπουλος: Με προσοχή η διεθνής επέκταση
του Γιώργου Μαντέλα

”Η επέκτασή μας στην Ουκρανία και την Τουρκία θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω του μεγάλου μεγέθους αυτών των αγορών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, αναφερόμενος στο επόμενο άνοιγμα της τράπεζας στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση 4 νέων για 10 παλαιές μετοχών και ότι ο στόχος που έχει θέσει για τα κέρδη ανά μετοχή στο διάστημα 2006-2008 είναι για ετήσια αύξηση κατά 20%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Ματζούνης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων υπογράμμισε πως στόχος είναι έως το 2010 να έχει δημιουργηθεί δίκτυο καταστημάτων 1.200 μονάδων εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, στον ίδιο χρονικό ορίζοντα, ο στόχος είναι από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό να προέρχεται το 25% των κερδών.

Ο κ. Ματζούνης κοινοποίησε ακόμη την απόφασή της τράπεζας να ενισχύσει εφάπαξ το προσωπικό με επίδομα της τάξης του 3,5% των τακτικών ετήσιων αποδοχών του καθενός.

Ο κ. Κωστόπουλος επισήμανε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κινήσεις προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από τη μεριά της κυβέρνησης και ανέφερε ως παράδειγμα το ωράριο, το Εργασιακό και τα ΣΔΙΤ, αλλά είπε ότι απαιτούνται πιο δραστικές αλλαγές μέσα από την αναθεώρηση του ρόλου του κράτους για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός.

Ακόμα, η Γ.Σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,84 ευρώ ανά μετοχή για την απελθούσα χρήση.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2005 θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Τετάρτης 19 Απριλίου 2006.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα είναι η Πέμπτη 20 Απριλίου 2006 και η ημερομηνία ενάρξεως καταβολής του στους δικαιούχους θα είναι η Τετάρτη 3 Μαΐου 2006.

Η Γ.Σ ενέκρινε επίσης την έκδοση 4 δωρεάν μετοχών για κάθε 10 μετοχές σε κυκλοφορία και νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών μέχρι 3% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

- O διάλογος Γ. Κωστόπουλου με τους μετόχους

”Υπάρχει θέμα με τις επιταγές στην αγορά που άνοιξε πολύ και απότομα”, δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Κωστόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό είναι φυσικό να γίνεται από τη στιγμή που ο ”Τειρεσίας” δεν αφήνεται να λειτουργεί κανονικά.

”Τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να έχουν κάποια όρια”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ως αστειότητες τα όσα λέγονται και γράφονται περί έκρηξης των πλειστηριασμών, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Alpha Bank. ”Σε σύνολο 130.000 στεγαστικών δανείων που έχουμε δώσει, έχουν γίνει μόλις 70 πλειστηριασμοί, ενώ σε σύνολο 45.000 δανείων για αγορά αυτοκίνητου οι πλειστηριασμοί είναι μόλις 56”, τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

Αναφορικά με την επέκταση εκτός συνόρων, επανέλαβε και κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων ότι βασική προτεραιότητα είναι η οργανική ανάπτυξη, χωρίς να αποκλείονται όμως και κάποιες εξαγορές. Ειδικότερα για την Τουρκία δήλωσε ότι είναι μέρος της περιοχής ενδιαφέροντος.

”Στα σχέδιά μας είναι μια μικρή ενδεχομένως παρουσία στην Τουρκία, αλλά πολύ προσεκτικά και μελετημένα”, τόνισε.

Τέλος ,σε ό,τι αφορά το τρίμηνο, δήλωσε ότι γενικά θα πάει πολύ καλά και σύμφωνα με το πλάνο. ”Οπωσδήποτε θα πετύχουμε το 20% και πάνω για εφέτος”, κατέληξε.

Σημείωσε ότι οι ξένοι ελέγχουν το 38% της τράπεζας, υπολόγισε ότι η ημερομηνία διανομής των δωρεάν μετοχών θα είναι προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ενώ αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό τόνισε ότι το ζήτημα είναι υπό μελέτη.

Επίσης, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μελέτης για τον υπολογισμό του κόστους της λύσης του ασφαλιστικού και υπογράμμισε ότι θα ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v