Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Διανομή αποθεματικών 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Η διανομή αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων ανερχόμενων στο ποσό των 0,05 ευρώ ανά μετοχή αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή Γ.Σ. της Marfin Financial Group, ενώ όπως έγινε γνωστό το αρχικό ποσοστό συμμετοχής στην Εγνατία θα καλυφθεί από τα αντληθέντα από την αύξηση κεφάλαια.

Marfin: Διανομή αποθεματικών 0,05 ευρώ ανά μετοχή
Η διανομή αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων ανερχόμενων στο ποσό των 0,05 ευρώ ανά μετοχή αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή Γ.Σ. της Marfin Financial Group, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται να προβεί αφενός στην ταυτόχρονη διανομή των ως άνω αποθεματικών ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή και αφετέρου του ποσού που θα επιστραφεί συνεπεία της μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 0,37 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά του ποσού των 0,42 ευρώ ανά μετοχή, η οποία θα αποφασιστεί από επόμενη Γ.Σ.

Στη Γ.Σ. που συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 121 μέτοχοι εκπροσωπούντες ποσοστό 51,17% του μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, ενώ ενημερώθηκαν οι μέτοχοι σχετικά με την απόκτηση ποσοστού 9,98% του συνόλου των μετοχών της Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Δημόσια Εταιρία Λτδ., ποσοστού 50,1%, της SBM Bank AS της Εσθονίας και μειοψηφικών συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της εταιρίας Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρία, καθώς και η περαιτέρω πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας.

Εξάλλου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της ημερησίας διατάξεως, η γενική συνέλευση ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας που εγκρίθηκε από τη Β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 29/9/2005, συμπεριλαμβανομένης της αποκτήσεως συμμετοχής στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε., η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Λαμβανομένων υπ’ όψιν των έως τώρα επενδύσεων, το προς επένδυσιν υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται στο ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε την κάλυψη του αρχικού ποσοστού συμμετοχής στην Εγνατία Τράεζα Α.Ε. από τα αντληθέντα από την αύξηση κεφάλαια και την ολοσχερή άρση των περιορισμών που προβλέπονταν στο επενδυτικό σχέδιο ως προς το τίμημα απόκτησης συμμετοχής και τους οποιουσδήποτε λοιπούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v