Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Προχωρεί η ”τριπλή συγχώνευση”

”Η Marfin, η Εγνατία και η Λαική Τράπεζα Κύπρου είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για συγχώνευση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Marfin Financial Group.

Marfin: Προχωρεί η ”τριπλή συγχώνευση”
”Η Marfin, η Εγνατία και η Λαική Τράπεζα Κύπρου είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για συγχώνευση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Marfin Financial Group.

Η Marfin - κατά πάσα πιθανότητα- θα έχει ποσοστό πάνω από 50% στη νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί, πρόσθεσε.

Η νέα τράπεζα που θα προκύψει από την τριπλή συγχώνευση θα έχει ενεργητικό 21 δισ. ευρώ και 150 καταστήματα, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Μετά τις πρόσφατες εξαγορές, από το σύνολο των διαθέσιμων κεφαλαίων, ύψους 666 εκατ. ευρώ - ήτοι 400 εκατ. ευρώ από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και 266 διαθέσιμα- έχουν απομείνει 57 εκατ. ευρώ, είπε ο κ. Βγενόπουλος. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο όμιλος έχει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για να ενισχύσει την αποδοτικότητα των κεφαλαίων - μέσω δανεισμού - και έως το ισόποσο ποσό.

Οι μέχρι τώρα επενδύσεις του ομίλου έχουν αποφέρει υπεραξίες 95 εκατ. ευρώ, είπε ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι η πρόβλεψη της διοίκησης για κέρδη της τάξεως του 1,6 ευρώ ανά μετοχή για το 2006 παραμένει, χωρίς να αποκλείεται και καλύτερη επίδοση.

Η γενική συνέλευση κατάργησε επίσης τον όρο που όριζε ότι οι εξαγορές θα πρέπει να γίνονται με P/BV - 1,5 και Ρ/Ε - 15.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v