Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG ΑΕΔΑΚ: Διάκριση από Morningstar

Ένα ακόμα Eurobank Α/Κ έλαβε διάκριση από την Morningstar με την συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία έναρξης του. Ειδικότερα, το Eurobank Dollar Plus Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού έλαβε τέσσερα αστέρια.

EFG ΑΕΔΑΚ:  Διάκριση από Morningstar
Ένα ακόμα Eurobank Α/Κ έλαβε διάκριση από την Morningstar με την συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία έναρξης του. Ειδικότερα, το Eurobank Dollar Plus Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού έλαβε τέσσερα αστέρια.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων που έχει λάβει η EFG ΑΕΔΑΚ από το διεθνή οίκο αξιολογήσεων Morningstar για τα Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται.

Οι διακρίσεις αυτές βασίζονται στη συστηματική μέτρηση της σχέσης απόδοσης/κινδύνου του κάθε Αμοιβαίου Κεφαλαίου (A/K) σε μηνιαία βάση, στα κόστη που το επιβαρύνουν, καθώς και στη σύγκριση του αποτελέσματος της αξιολόγησης με τα αντίστοιχα Α/Κ της κατηγορίας του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Morningstar, η αξιολόγηση αυτή αποδίδεται σε Α/Κ τα οποία έχουν ιστορικότητα τουλάχιστον 3 έτη (και τουλάχιστον 2 έτη για τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων), επιβραβεύοντας ιδιαίτερα εκείνα που εμφανίζουν συνέπεια και συνέχεια στις αποδόσεις τους.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης έχει η χαμηλή προμηθειακή πολιτική που μια ΑΕΔΑΚ δύναται να εφαρμόζει στα Αμοιβαία Κεφάλαιά της, γεγονός που ευνοεί το συνολικό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, το κάθε Αμοιβαίο Κεφάλαιο βαθμολογείται και με ανάλογα ”αστέρια” (star rating). Bάσει της ανωτέρω μεθοδολογίας, τα Α/Κ με την υψηλότερη βαθμολόγηση κατατάσσονται στην πρώτη κατηγορία λαμβάνοντας ”5 αστέρια”. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το 10% των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που αξιολογούνται.

Αντίστοιχα, η δεύτερη κατηγορία στην οποία εντάσσεται το 22,5% των Α/Κ βαθμολογείται με ”4 αστέρια”, η τρίτη κατηγορία στην οποία εντάσσεται το 35% των αξιολογηθέντων Α/Κ βαθμολογείται με ”3 αστέρια”, κ.ο.κ.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο στη σύγκριση με τα αντίστοιχα Α/Κ της κατηγορίας του στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής αγοράς ιδιαίτερα απαιτητικής και έντονα ανταγωνιστικής.



Οι διακρίσεις που έλαβαν τον Φεβρουάριο του 2006 τα Α/Κ που διαχειρίζεται η EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. είναι:



* Interamerican Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού (5 αστέρια)

* Eurobank Δυναμικό Ευρωπαϊκό Μετοχικό Εξωτερικού (4 αστέρια)

* Eurobank Βραχυπρόθεσμων Τοποθετήσεων Διαχειρίσεως Διαθεσίμων Εξωτερικού (4 αστέρια)

* Eurobank Dollar Plus Διαχειρίσεως Διαθεσίμων Εξωτερικού (4 αστέρια)

* Eurobank Plus Ομολογιακό Εξωτερικού (3 αστέρια)

* Interamerican Διεθνών Ευκαιριών Μετοχικό Εξωτερικού (3 αστέρια)

* Eurobank Βράχος Ομολογιακό Εξωτερικού (3 αστέρια)

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG ΑΕΔΑΚ κ. Άρης Ξενόφος, ”Οι διακρίσεις που συνεχίζουν να λαμβάνουν τα Eurobank και Interamerican Aμοιβαία Κεφάλαια από την Morningstar, αναδεικνύουν τη σταθερή προσπάθεια της εταιρίας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών διαχείρισης μέσα στο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ο κανονισμός του κάθε Αμοιβαίου Κεφαλαίου ορίζει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v